Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hoogste woontoren van Boston in opbouw

Hoogste woontoren van Boston in opbouw

Het hoogste residentiële gebouw van Boston, een woontoren van 61 verdiepingen, is momenteel in opbouw. In de toren komen luxe-appartementen en een hotel. Het torencomplex werd ontworpen door Pei Cobb Freed & Partners Architects LLP uit New York (met Henry N. Cobb en Roy Barris) en Cambridge Seven Associates (Gary Johnson) uit Cambridge, Massachusetts. De John Hancock Tower, tot dusver het hoogste gebouw van Boston, dateert uit 1976 en is eveneens een ontwerp van hetzelfde architectenkantoor.

Boston is de hoofdstad en tevens grootste stad van de Amerikaanse staat Massachusetts. Het is één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten, met een economie gebaseerd op financiële diensten, verzekeringen, onderwijs, hightechproducten, research en medische diensten. Voor het eerst in veertig jaar wordt het record van het hoogste gebouw in de stad nog eens gebroken. De toekomstige woontoren wordt neergezet in de historische wijk Back Bay en krijgt de naam Private Residences One Dalton Street. Het hotel zal deel uitmaken van Four Seasons Hotels, Inc., een Canadese groep die wereldwijd vijfsterrenhotels beheert.

Voor het eerst in veertig jaar wordt het record van het hoogste gebouw in de stad gebroken. 700 miljoen $

Het project kost 700 miljoen $ en wordt gerealiseerd door investeerder en vastgoedspecialist Carpenter & Company, Inc uit Cambridge, Massachusetts. Het ontwerp werd geselecteerd na een nationale wedstrijd voor het ontwikkelen van de site tussen het Christian Science Plaza en het Prudential Center. Voor de architecten vormde het project een fascinerende uitdaging.

Volgens Henry Cobb van Pei Cobb Freed & Partners kregen de ontwerpers de kans om na te gaan hoe een hoog gebouw, samen met de open ruimte in de buurt, creatief kan inspelen op de actuele behoefte aan groei, dit met respect voor de historische stedelijke omgeving.

Het 211 kamers tellende hotel zal de 18 onderste verdiepingen in beslag nemen. Op de bovenliggende verdiepingen worden 188 residentiële appartementen voorzien. De toren wordt bekleed met hoog kwalitatief isolerend glas dat amper reflecteert. Het wordt zodanig gesneden dat het gebouw een levendige indruk zal geven. Het torencomplex wordt neergezet op een soort podium van graniet en glas. Dat zal fungeren als toegang tot het woongedeelte en de openbare ruimten van het hotel.

Masterplan

De toren maakt deel uit van een masterplan dat nog een ander 27 verdiepingen tellend woongebouw omvat, ontworpen door hetzelfde team en ontwikkeld door Pritzker Realty Group uit Chicago, Illinois, en een park van 5.000 m², ontworpen door Michael Van Valkenburgh Associates, met kantoren in Brooklyn (New York) en Cambridge, Massachusetts.

Sinds zijn oprichting in 1955 heeft het New Yorkse architectenkantoor Pei Cobb Freed & Partners ruim 250 bouwprojecten afgerond in meer dan 100 steden wereldwijd. Het kantoor ontving in de loop der jaren al meer dan 200 belangrijke prijzen.

Hun klantenbestand bestaat uit grote bedrijven, privé-ontwikkelaars en overheden, evenals educatieve, culturele en religieuze instellingen. Cambridge Seven Associates, Inc., opgericht in 1962, past zijn ontwerpkunst toe op een breed scala aan projecten, waaronder academische gebouwen, tentoonstellingszalen, horeca, vervoer, winkels, enz. Het kantoor werkt eveneens wereldwijd.

Innovatieve projecten

Carpenter & Company, Inc. bestaat sinds 1898 en heeft een enorm aantal uiteenlopende en innovatieve projecten op zijn naam staan, waaronder hotels, winkelcentra, kantoorgebouwen en woningen.

Bij de verwezenlijkingen horen de transformatie van de historische Boston Charles Street Jail in het luxe Liberty Hotel, de bouw van het St. Regis Hotel and Residences in het centrum van San Francisco en de ontwikkeling van Charles Square, een multifunctioneel project verspreid over een oppervlakte van 800.000 m² en grenzend aan Harvard University. ' EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe restauratiefase voor Onze-Lieve-Vrouwkerk in Ranst-Oelegem

Nieuwe restauratiefase voor Onze-Lieve-Vrouwkerk in Ranst-Oelegem

De parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw in Oelegem bij Ranst krijgt het groene licht voor een volgende renovatie. Ditmaal wordt de elektrische installatie vernieuwd en krijgt de verwarmingsinstallatie een opknapbeurt. De Vlaamse overheid geeft een[…]

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Glasbedrijf Mols-Dom weer aanwezig in Herentals

Waterbedrijven willen zeewater op grote schaal drinkbaar maken

Waterbedrijven willen zeewater op grote schaal drinkbaar maken

Wienerberger plant mee bos aan op voormalige kleigroeve

Wienerberger plant mee bos aan op voormalige kleigroeve