Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hoogmis van de houtbewerking in Milaan

Gerelateerde onderwerpen :

,
Hoogmis van de houtbewerking in Milaan

© mc360photo

In Milaan vindt van dinsdag 8 mei tot zaterdag 12 mei Xylexpo plaats, de tweejaarlijkse internationale wereldtentoonstelling voor houtbewerkingstechnologie en componenten voor de meubelindustrie. Dit jaar wordt de 50ste verjaardag van de beurs gevierd en telt Xylexpo één hal extra. Heel wat standhouders hebben een aanzienlijke uitbreiding van hun standruimte gekregen. Na de edities 2014 en 2016 tekenen de XIA-Xylexpo Innovation Awards ook dit jaar terug present, een initiatief dat steevast veel nieuwsgierigheid en interesse wekt.

Talrijke internationale bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van machines en gereedschappen zullen weer aanwezig zijn, zoals Biesse, Barberan, Scm Group, Homag, Cefla en Ima. Voor ons land zal onder meer het bedrijf Robland uit Brugge – dat dit jaar eveneens 50 jaar bestaat – aanwezig zijn.

“We doen elk jaar mee omdat we dit een zeer belangrijke beurs vinden om onze internationale positie te verstevigen. Het is een beurs die vooral bezocht wordt door dealers en importeurs. We hebben nog niet genoeg voet aan de grond in Italië omdat we daar onvoldoende verdelers hebben. We zullen er onder meer onze nieuwe kantelbare freesmachine T110I tonen. Doordat je deze machine kan kantelen kan je er op het vlak van afwerking veel meer mee verwezenlijken. Die machine hebben we trouwens ontwikkeld omwille van de toenemende interesse en vraag van de markt”, zegt Emilie Arts van Robland.

Ook het Italiaanse bedrijf Greda.it is weer trouw present. “Xylexpo is een zeer belangrijke beurs voor ons, een showcase waarin we het beste van ons aanbod presenteren. Dit is de derde keer dat we deelnemen en we beschouwen dit als een geweldige kans om ons enthousiasme en onze toewijding te laten zien. We stellen er de op  maat gemaakte digitale besturingscentra voor. Als Italiaans bedrijf dragen we ‘Made in Italy’ hoog in het vaandel.  Het is dan ook één van de meest effectieve visitekaartjes”, aldus Marianna Daschini van Greda.it.

www.xylexpo.com

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Iets meer bezoekers voor Prowood

Iets meer bezoekers voor Prowood

De zesde editie van vakbeurs Prowood wist 15.734 bezoekers naar Gent te lokken. Dat zijn er 37 meer als voor de vorige editie. Opmerkelijk is dat er minder studenten aanwezig waren, wat wil zeggen dat er meer vakbezoekers naar Gent afzakten. De[…]

Spes Nostra kiest voor Woodface®

Publireportage

Spes Nostra kiest voor Woodface®

Jaarcertificaat Charter Duurzaam Ondernemen voor Vandecasteele Houtimport

Jaarcertificaat Charter Duurzaam Ondernemen voor Vandecasteele Houtimport

West-Vlaamse bouwkmo’s willen vooral werkvolume aanhouden

West-Vlaamse bouwkmo’s willen vooral werkvolume aanhouden

Meer artikels