Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hoogmis van de houtbewerking in Milaan

Gerelateerde onderwerpen :

,
Hoogmis van de houtbewerking in Milaan

© mc360photo

In Milaan vindt van dinsdag 8 mei tot zaterdag 12 mei Xylexpo plaats, de tweejaarlijkse internationale wereldtentoonstelling voor houtbewerkingstechnologie en componenten voor de meubelindustrie. Dit jaar wordt de 50ste verjaardag van de beurs gevierd en telt Xylexpo één hal extra. Heel wat standhouders hebben een aanzienlijke uitbreiding van hun standruimte gekregen. Na de edities 2014 en 2016 tekenen de XIA-Xylexpo Innovation Awards ook dit jaar terug present, een initiatief dat steevast veel nieuwsgierigheid en interesse wekt.

Talrijke internationale bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van machines en gereedschappen zullen weer aanwezig zijn, zoals Biesse, Barberan, Scm Group, Homag, Cefla en Ima. Voor ons land zal onder meer het bedrijf Robland uit Brugge – dat dit jaar eveneens 50 jaar bestaat – aanwezig zijn.

“We doen elk jaar mee omdat we dit een zeer belangrijke beurs vinden om onze internationale positie te verstevigen. Het is een beurs die vooral bezocht wordt door dealers en importeurs. We hebben nog niet genoeg voet aan de grond in Italië omdat we daar onvoldoende verdelers hebben. We zullen er onder meer onze nieuwe kantelbare freesmachine T110I tonen. Doordat je deze machine kan kantelen kan je er op het vlak van afwerking veel meer mee verwezenlijken. Die machine hebben we trouwens ontwikkeld omwille van de toenemende interesse en vraag van de markt”, zegt Emilie Arts van Robland.

Ook het Italiaanse bedrijf Greda.it is weer trouw present. “Xylexpo is een zeer belangrijke beurs voor ons, een showcase waarin we het beste van ons aanbod presenteren. Dit is de derde keer dat we deelnemen en we beschouwen dit als een geweldige kans om ons enthousiasme en onze toewijding te laten zien. We stellen er de op  maat gemaakte digitale besturingscentra voor. Als Italiaans bedrijf dragen we ‘Made in Italy’ hoog in het vaandel.  Het is dan ook één van de meest effectieve visitekaartjes”, aldus Marianna Daschini van Greda.it.

www.xylexpo.com

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

HoGent gebruikt CLT-handleiding van Laminated Timber Solutions

HoGent gebruikt CLT-handleiding van Laminated Timber Solutions

Het departement Omgeving van de Hogeschool Gent HoGent vroeg eerder dit jaar toelating aan het bedrijf Laminated Timber Solutions uit Moorslede om hun CLT-handleiding te gebruiken in de opleiding Houtbouwtechnologie. Daar stemden ze met veel[…]

Roompot-park in Hechtel-Eksel wordt CO2-negatief

Roompot-park in Hechtel-Eksel wordt CO2-negatief

Bouwbedrijf Houben deelt schrijnwerkerij met publiek

Bouwbedrijf Houben deelt schrijnwerkerij met publiek

Etex neemt meerderheidsbelang in e-Loft

Etex neemt meerderheidsbelang in e-Loft

Meer artikels