Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Honeywell zet stap naar 'smart home' met slimme verwarming en beveiliging

Honeywell zet stap naar 'smart home' met slimme verwarming en beveiliging

Honeywell, één van 's werelds grootste fabrikanten van thermostaten en verwarmingsregelaars en leider in de residentiële securitymarkt, biedt draadloze oplossingen voor beveiliging, veiligheid en comfort. Hiermee brengt ze de 'smart home' een stap dichterbij.

Zo slaagde het erin zijn Round Connected te upgraden, waardoor die de verwarming in twee zones kan regelen en de gebruiker nog meer comfort en energiebesparing kan bieden. Voortaan kunnen twee Round Connected-thermostaten gekoppeld worden aan één internetgateway die de gebruiker bedient via de Total Connect Comfort-app. Wie al een Round Connected heeft, kan eenvoudig upgraden zonder een extra gateway aan te schaffen. Een installateur monteert een zoneklep in de leiding, waardoor twee zones ontstaan die beide worden voorzien van een Round Connected-thermostaat; de Honeywell-app ziet automatisch de wijziging. Bovendien werkt het systeem draadloos, zodat geen hak- en breekwerk vereist is.

De Round Connected kan via smartphone en tablet bediend worden en worden geprogrammeerd via de gebruiksvriendelijke Total Connect Comfort-app, beschikbaar voor iOS en Android. Zo regelen mensen ook bij hun afwezigheid steeds wanneer, waar en hoe ze hun woning verwarmen. De Round Connected kan via de app zelfs voor een ganse week geprogrammeerd worden en slaat alle instellingen op in de cloud.

De Round Connected kan ook gebruikt worden in combinatie met het slimme zoneregelingssysteem evohome. Hiermee hebben gebruikers nog een bedieningspunt en kan het systeem voort worden uitgebreid naar drie of meer zones en kan vloerverwarming worden geregeld. De Round Connected kan gekoppeld worden met IFTTT.

evohome bedient de verwarming per kamer draadloos, zodat je de juiste temperatuur op de juiste plek en op het juiste moment bekomt. Het systeem wordt bediend via een bedieningspaneel met aanraakscherm en via de gratis Total Connect Comfort-app op smartphone of tablet (bv. op het vliegveld, op het werk, in een restaurant). Met Round Connected biedt Honeywell een instapmodel om eenvoudig en betaalbaar het geconnecteerde huis te ontdekken.

Dit intelligente verwarmingssysteem biedt zijn gebruikers een slimme zoneregeling: de mogelijkheid om de verwarming in maximum twaalf zones in huis in te stellen en te controleren, rechtstreeks via de thermostaat of de smartphone. Het schenkt elk vertrek een eigen comfortprogramma, dat de gebruiker inricht volgens zijn eigen leefritme. Het systeem communiceert draadloos binnenshuis en is geschikt voor alle cv-ketels inclusief radiatoren en vloerverwarming. Consumenten die optimaal gebruik maken van evohome kunnen gemiddeld 37% besparen op hun jaarlijkse energierekening. Wie thuiswerkt of een avond weggaat, kan energie besparen door de ongebruikte kamers niet te verwarmen.

Combinatielabel

Sinds 26 september moeten alle verwarmings- en klimaatbeheersingssystemen voldoen aan de nieuwe Europese minimumeisen voor Energy related Products (ErP), ook thermostaten bij een nieuwe cv-ketel of warmtepomp. Door deze ErP-richtlijn hebben consumenten eenvoudig inzicht in de energie-efficiëntie van hun verwarmingsinstallatie. Honeywell biedt met evohome een slimme zoneregeling die in de hoogste ErP-classificatie valt.

De klasse van de thermostaat bepaalt de correctiefactor voor de cv-ketel. Een verwarmingssysteem als combinatie van verschillende producten (zonnecollectoren, hr-ketels, thermostaten, zoneregelaars, ') krijgt een combinatielabel.

De efficiëntieklasse varieert van A+++ (donkergroen) tot en met G (rood, want energievretend). De meeste hr-ketels krijgen het A-label, dat kan opgetrokken worden naar minstens A+ wanneer ze worden gecombineerd met duurzame producten zoals een energiebesparende modulerende thermostaat of slimme zoneregeling.

Installateurs moeten het combinatielabel vermelden in hun offertes en bij oplevering samen met de technische specificaties overhandigen. Zo ziet de consument hoe energie-efficiënt zijn verwarmingssysteem is en kan hij eenvoudiger een energiebewuste keuze maken. Honeywell vermeldt bij al zijn thermostaten, zoneregelingen en overige regelapparatuur de ErP-classificatie in de bijgeleverde documentatie. Daarnaast levert het alle noodzakelijke informatie aan groothandelaars die softwaretools ontwikkelen. Hiermee kunnen installateurs zo eenvoudig mogelijk een combinatielabel samenstellen wanneer ze het complete verwarmingssysteem bij de klant opleveren. Zo voldoen ze samen met adviseurs aan hun plicht om het combinatielabel te vermelden.

'Honeywell omarmt de introductie van het ErP-label en werkt als grondlegger van OpenTherm al jaren aan de verbetering van energie-efficiëntie van het volledige verwarmingssysteem. We zetelen ook in verschillende overlegorganen, waarbij we actief meedenken over een verdere verduurzaming en een hogere energie-efficiëntie. De bewustwording hiervoor zal in de installatiemarkt overigens waarschijnlijk nog groeien. Als producent trachten we actief het gesprek op te zoeken en onze kennis te delen met branchepartijen, leveranciers, partners en installateurs', benadrukt Cees Tuinman, marketingleider bij Honeywell.

Wi-Fi

Honeywell introduceerde in september ook evohome Wi-Fi, dat compatibel is met alle bestaande evohome-componenten zoals radiator- en vloerverwarmingsregelaars. In evohome is een wifi-verbinding geïntegreerd, wat de installatie nog vereenvoudigt. Terwijl voordien met de internet gateway nog een extra component nodig was voor connectie met het internet is dit nu standaard in het bedieningspaneel ingepast. Bovendien kregen het ontwerp en de software een update. Om het energiezuinig instellen van evohome Wi-Fi aan te moedigen, is de optimalisatie-instelling nu via het hoofdmenu beschikbaar. Het systeem leent zich voor alle cv-ketels. 'Door Wi-Fi te integreren in evohome is een volgende stap gezet naar een nog eenvoudigere installatie', straalt Martin Roozendaal, marketingcommunicatiemanager bij Honeywell.

Le Sucre

Honeywell integreerde eveneens zijn draadloze beveiligingssysteem Le Sucre in de Total Connect Comfort-app. Zo kan je samen met de verwarming ook de beveiliging van je huis vanaf je smartphone op eenzelfde app bedienen. Le Sucre is een zelf te monitoren en zelforganiserend systeem waarbij je tot 32 componenten kan linken. Hierdoor zie je altijd wat gebeurt in je huis.

De Honeywell Total Connect Comfort-app beschikt over een gebruiksvriendelijke interface waarmee huiseigenaars hun beveiligingssysteem eenvoudig op afstand kunnen in- en uitschakelen en de status bekijken. Le Sucre bestaat uit bewegingssensoren met ingebouwde camera's, glasbreuksensoren, raam- en deurcontacten, koolmonoxide- en rookmelders en noodknoppen. Meldingen van inbraak, rook, koolstofmonoxide (CO) en geactiveerde alarmen worden rechtstreeks via e-mail, sms of pushmeldingen vanuit de app naar de smartphone gestuurd. Mensen kunnen ook automatisch of handmatig Honeywell Le Sucre instellen om met de camera's een momentopname van hun huis te maken wanneer iets gebeurt.

Sinds begin november is de verbeterde Total Connect Comfort verkrijgbaar als gratis upgrade voor alle huiseigenaars die de volgende stap naar een 'smart home' willen zetten. Via zijn gebruiksvriendelijke interface brengt Honeywell Total Connect Comfort zijn connected beveiligings- en verwarmingsproducten samen: Le Sucre, evohome en Round Connected.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen