Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Honderd appartementen op Cinoco-site in Molenbeek

Gerelateerde onderwerpen :

Honderd appartementen op Cinoco-site in Molenbeek

De heropleving van Molenbeek komt in een stroomversnelling: op de plaats waar momenteel wijndistributeur Cinoco-Palais du Vin gevestigd is, vlakbij het Weststation, komen er binnenkort een honderdtal betaalbare huurappartementen bij. De bouw van de nieuwe site start in 2020 en tegen begin 2022 worden de eerste bewoners verwelkomd. Het gaat om een ontwikkeling van projectontwikkelaar Revive die de komende maanden ook de laatste hand zal leggen aan de aangrenzende woontoren Ekla. De helft van de gronden die de projectontwikkelaar van Cinoco-Palais du Vin kocht, werden meteen doorverkocht aan Ignatius Scholen Brussel. Zij bouwen er nu een middelbare school.

Wijndistributeur Cinoco-Palais du Vin verhuist begin 2020 naar Nijvel en verkoopt zijn gronden in Sint-Jans-Molenbeek - in totaal 10.000 m² - aan projectontwikkelaar Revive. De Gentse vastgoedspeler, die met de bekende woontoren Ekla al betaalbare nieuwbouwappartementen ontwikkelt in de gemeente, zal nu ook op de nieuwe site een honderdtal betaalbare huurappartementen bouwen. Bij de oplevering van de eerste appartementen van Ekla in maart gaan meteen de eerste winkel - een OKay Compact - en het nieuwe buurtpark van 700 m² open.

“Molenbeek zet hiermee alweer een grote stap. Het voorbije jaar zijn al heel wat studenten naar Ekla verhuisd en vanaf maart komen daar nu ook de eerste bewoners van de appartementen bij. Met de honderd nieuwe appartementen zetten we die heropleving bovendien voort op lange termijn: we willen nieuwe gezinnen blijven aantrekken en tegelijk ook de buurt opwaarderen met future-proof nieuwbouwprojecten”, zegt Nicolas Bearelle, ceo van Revive.

Nieuwe school

Ten slotte wordt ook de laatste hand gelegd aan de kantoorruimtes: ongeveer 1.000 m² verdeeld over twee verdiepingen.  De plannen voor de nieuwe appartementen, waarmee Revive wil inzetten op betaalbare verhuur, vullen bovendien maar de helft van de Cinoco-site. De overige 5.000 m² verkoopt Revive aan Ignatius Scholen Brussel. Zij bouwen er op hun beurt een nieuwe aso-, bso- en tso-school. De projectontwikkelaar en de jezuïeten bekijken momenteel of de school zijn sportfaciliteiten na de uren ook met de toekomstige bewoners van de appartementen kan delen.

Met deze middelbare school is nu het laatste ontbrekende puzzelstuk gelegd voor de volledige ‘opvoedingscyclus’ van de wijk. In project Ekla zijn namelijk al een crèche én een lagere school in aanbouw.

“Na de crèche en de lagere school was er een grote nood aan een middelbare school. Daarom zijn we heel blij met de komst van de jezuïeten. Zo kunnen de kinderen van de gezinnen in Ekla en het nieuwe project tijdens hun hele schoolcarrière in hun eigen buurt naar school gaan. Dat maakt de buurt niet alleen aantrekkelijk, maar  is ook goed voor de mobiliteit”, besluit Nicolas Bearelle.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Op de Antwerpse Linkeroever is alweer een luxe-woonproject in de maak. Azur wordt een complex met 38 appartementen en penthouses met uitzicht op het Galgenweel, de Schelde en de Antwerpse skyline. Het project wordt ontwikkeld door Vooruitzicht[…]

7,7 miljoen € voor nieuwe wegen en riolering in Leuven

7,7 miljoen € voor nieuwe wegen en riolering in Leuven

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Utopia is de beste bib van Vlaanderen en Brussel

Utopia is de beste bib van Vlaanderen en Brussel

Meer artikels