Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Home Invest Belgium verwerkft deel van City Dox in Anderlecht

Gerelateerde onderwerpen :

,
Home Invest Belgium verwerkft deel van City Dox in Anderlecht

(c) Home Invest Belgium

Home Invest Belgium versterkt zijn positie op de Brusselse markt met de overname van het terrein en de stedenbouwkundige vergunning van lot 4 van City Dox. Het project aan de Kanaaldijk in Anderlecht zal bestaan uit 163 wooneenheden, 132 parkeerplaatsen, 324 overdekte plaatsen voor fietsen en 2.200 m² ruimte voor productieactiviteiten. De totale investering in het project, waarvan de oplevering is gepland in 2023, bedraagt ongeveer 50 miljoen €.
De overname werd eind januari al aangekondigd onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van de vergunning voor lot 4 van City Dox in Anderlecht. Het initiële bruto rendement wordt geraamd op ongeveer 4,5% zodra het gebouw volledig zal ingenomen zijn. Het project werd ontwikkeld door Atenor en werd nu overgenomen met een definitieve vergunning. Dat betekent dat de bouwwerf onmiddellijk opgestart kan worden.
 
Het City Dox-project situeert zich nabij de Kanaaldijk in Anderlecht en maakt deel uit van een grootschalig project langs het kanaal Brussel-Charleroi, een gebied in volle herontwikkeling. De wijk moet een optimale combinatie van functies en een evenwicht tussen private, gemeenschappelijke en publieke ruimtes bieden. Het project biedt een interessant evenwicht tussen kleinere en grotere eenheden, gaande van studio’s tot kleinere en grote appartementen. De meeste appartementen hebben een terras en alle bewoners zullen toegang hebben tot een gemeenschappelijke daktuin.
 
“Samen met het akkoord met Immobel en BPI Real Estate van eind juni voor de overname van gebouw A van het Key West-project (101
wooneenheden voor een investering van ongeveer 30 miljoen €, onder opschortende voorwaarde van verkrijgen van de  stedenbouwkundige vergunning), bevestigen we hiermee onze versnelde investeringsstrategie met een project van hoge kwaliteit in een wijk die een mooie toekomst tegemoet gaat”, zegt Sven Janssens, CEO van Home Invest Belgium.
 
“Dit project sluit perfect aan bij onze strategie als ontwikkelaar-investeerder van duurzame residentiële projecten bestemd voor de huurmarkt. Precies die positie als ontwikkelaar-investeerder stelt ons in staat om op korte termijn een kwaliteitsproject te realiseren en zo de omvang van onze portefeuille snel te vergroten”, besluit Sven Janssens.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de[…]

06/12/2022 | Renovatie
Zestig nieuwe woningen in Gent

Zestig nieuwe woningen in Gent

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Meer artikels