Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Home Invest Belgium verwerft eerste woonproject in Nederland

Gerelateerde onderwerpen :

,
Home Invest Belgium verwerft eerste woonproject in Nederland

(c) Home Invest Belgium

Home Invest Belgium, gespecialiseerd in residentieel huurvastgoed, rondde zopas haar eerste overname af van een woonproject in Nederland. De vastgoedonderneming verwerft een voormalig Karmelietenklooster, dat getransformeerd is naar 87 huurwoningen en een commerciële gelijkvloers in de stad Oss, gelegen in de provincie Noord-Brabant. De investeringswaarde van het vastgoed bedraagt  16,3 miljoen €.
“Met dit eerste project in Nederland kunnen we onze vastgoedportefeuille nog beter spreiden binnen dezelfde duidelijke strategie: investeren in duurzaam en betaalbaar woningvastgoed in markten met een structureel tekort aan kwalitatief aanbod”, zegt Sven Janssens, CEO van Home Invest Belgium.
 
Uitbreiding
 
In het kader van haar groeistrategie heeft Home Invest Belgium beslist om haar werkterrein uit te breiden naar de Nederlandse markt. “Nederland is een land met sterke economische fundamenten. We willen na deze eerste stap absoluut doorgroeien in de Nederlandse markt”, aldus Sven Janssens.
 
Het pas verworven complex bestaat uit 87 sociale huureenheden met woonoppervlaktes van 20 m² tot 65 m² en een commercieel gelijkvloers. Sociale huurwoningen worden aangeboden met een aanvangshuur die niet hoger is dan de dan geldende liberalisatiegrens (752,33 € per maand in 2021).
 
In Nederland valt een breed deel van de woningmarkt onder het regime van sociale huur. Zo bedraagt de sociale huurmarkt 33% van de totale woningmarkt en 76% van de totale woninghuurmarkt. Door het tekort aan betaalbare woningen en de grote vraag van huurders zijn de woningen nu reeds volledig verhuurd. Voor de commerciële gelijkvloers wordt nog een huurder gezocht.
 
Home Invest Belgium geniet voor deze ruimte een huurinkomstengarantie van 12 maanden. De huurinkomsten op jaarbasis bij een volledige bezetting bedragen 781.500 €. De investeringswaarde van het vastgoed bedraagt 16,3 miljoen €. Na deze transactie zal de vastgoedportefeuille van de Belgische onderneming uitgroeien tot een reële waarde van meer dan 700 miljoen €, gespreid over België (90%) en Nederland (10%).
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Stormloop op studentenkamers doet prijzen met ruim 7% stijgen

Zoals verwacht laat de schaarste op de markt van de studentkamers zich nu ook voelen op de gemiddelde huurprijzen. De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer in Vlaanderen rondt voor het eerst de kaap van 450 euro. Dat blijkt uit een[…]

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Vastgoedbedrijf wil 50 extra kantoren openen tegen 2025

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Internationale vastgoedspeler verwerft twee kantoorgebouwen in Antwerpen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Champignonkwekerij wordt cohousingproject voor tien gezinnen

Meer artikels