Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Home Invest Belgium realiseert 124 studentenkamers in Brussel

Gerelateerde onderwerpen :

Home Invest Belgium realiseert 124 studentenkamers in Brussel

Vastgoedvennootschap Home Invest Belgium bouwt aan de Maurice Charlentlaan in Oudergem een bestaand gebouw om tot 124 studio's verspreid over zes verdiepingen. Het project in het hart van de Brusselse studentenbuurt krijgt de naam 'The Link' en werd getekend door DSW Architects uit Schaarbeek. Home Invest Belgium wil het gebouw minstens 15 jaar in eigen portefeuille houden, waardoor hoog werd ingezet op een degelijke afwerking met kwaliteitsvolle materialen.

'Studenten krijgen de kans om hun kamer te personaliseren. Zo kan elke studio modulair gemeubeld worden, waardoor ze dus eigenlijk instapklaar zijn. Enkel de kleinere accenten inzake inrichting zijn voor eigen rekening. Bovendien kunnen de bewoners de kleur van het kader rondom hun raam zelf kiezen. Deze kleur reflecteert 's avonds, waardoor de student zijn of haar flat makkelijk kan herkennen. Het is een sober herkenningspunt, maar wel belangrijk. Door af te stappen van uniforme kamers kan elke student zijn eigen stempel op het project drukken', verklaren ceo Sophie Lambrighs en chief development officer Toon Haverals van Home Invest Belgium.

Op elke verdieping wordt een grote gemeenschappelijke keuken mét terras ontwikkeld waar studenten samen kunnen koken en eten. Ook de studentikoze inrichting met biljarttafel en vintage elementen nodigt uit om samen te komen. Op het gelijkvloers bevinden zich een gemeenschappelijke studeer- en/of woonkamer en een terras met houten bankjes en heel wat groen. Er is tevens een fitnessruimte voorzien. De studio's zijn gemiddeld tussen 30 en 45 m² groot. Elke flat heeft een kitchenette en een badkamer met douche. Er zijn zes studio's beschikbaar voor studenten met een beperking.

Met de realisatie van 126 studentenflats speelt Home Invest Belgium in op het nijpende tekort aan studentenhuisvesting in Brussel. De hoofdstad telt ongeveer 90.000 Vlaamse, Franstalige en internationale studenten. Ruim geschat zal dat aantal tegen 2020 oplopen tot zowat 100.000. Volgens de jongste ramingen zijn in Brussel slechts 9.000 kamers beschikbaar. De nood aan studentenkoten is dus reëel.

Home Invest Belgium is geen nieuwkomer op de markt van studentenkamers. Het vastgoedbedrijf investeerde reeds in 2010 in een gebouw van 106 studio's in Leuven en sinds 2013 is Home Invest Belgium de grootste privé-eigenaar in Louvain-la-Neuve die studentenkamers verhuurt.

Op 31 maart bedroeg de reële waarde van de vastgoedportefeuille van de vennootschap 323 miljoen ', met 73 gebouwen in exploitatie op een totale oppervlakte van ongeveer 142 000 m² en vijf projectontwikkelingen met ongeveer 450 eenheden. Sinds zijn oprichting in juni 1999 is Home Invest Belgium genoteerd op de continumarkt van Euronext Brussels. Op 31 maart bedroeg de beurskapitalisatie 289 miljoen '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Antwerpen legt rup Friendshipsite voorlopig vast

Het schepencollege van Antwerpen legt de voorlopige vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) van de Friendshipsite ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. De stad wil de Friendshipsite op het Eilandje herontwikkelen tot een[…]

17/05/2021 | AntwerpenRUP
Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Luminus mag aan Ringvaart in Gent uitbreiden met zes gasturbines

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Hogeschool Vives bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Meer artikels