Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Home Invest Belgium koopt bouwterrein in Anderlecht

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Home Invest Belgium koopt bouwterrein in Anderlecht

(c) Home Invest Belgium

Home Invest Belgium koopt een nieuw bouwterrein in Anderlecht. Daarvoor sloot de specialist in residentieel huurvastgoed een akkoord met Immobel en BPI Real Estate, de ontwikkelaars van het Anderlechtse Key West-project voor de overname van gebouw A en de bijbehorende stedenbouwkundige vergunning.
De site naast het Biestebroekdok maakt deel uit van een gemengd project aan de rand van het stadscentrum. Gebouw A omvat 101 wooneenheden en 840 m² handelsoppervlakte. De totale investering na de bouw zal ongeveer 30 miljoen € bedragen. De oplevering van het project is voorzien voor 2025.
 
Home Invest Belgium verbindt zich nu tot de aankoop van gebouw A van Key West. Dat gebeurt onder de gebruikelijke opschortende voorwaarde om een vergunning te krijgen. In de loop van 2019 werd een vergunningsaanvraag ingediend door de vereniging Immobel-BPI Real Estate voor het volledige terrein, waarvoor een beroep werd gedaan op architectenbureaus Henning Larsen Architects (Denemarken) en A2RC architects uit Brussel.
 
“Dankzij onze positie van referentiespeler op de Belgische residentiële huurmarkt en onze ervaring als projectontwikkelaar, kunnen wij ambitieuze projecten realiseren waarbij kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Het Key West-project is daarvan een mooi voorbeeld. Wij beheersen elke etappe op het traject naar een kwaliteitsvolle, comfortabele en veilige woonomgeving. Onze ambitie is niet voor niets om de ‘Landlord of choice’ te zijn voor onze huurders”, zegt Sven Janssens, CEO van Home Invest Belgium.
 
Een mix van functies, duurzaamheid en levenskwaliteit vormen de hoekstenen van dit ambitieuze project om van deze toegangspoort tot het Brusselse stadscentrum een levendig stadsdeel te maken. Naast de woonfunctie zullen ook nieuwe handelszaken, bedrijfsgeïntegreerde diensten en productieactiviteiten, een kinderdagverblijf, een stadsboerderij, een gedeelde tuin en een nieuw openbaar plein de site vervolledigen.
 
Wat de mobiliteit betreft, bevindt de site zich op 1 km van het Zuidstation. Er zullen ook een gemeenschappelijke parking, deelauto’s en stallingsruimte voor 980 fietsen beschikbaar zijn. Deze faciliteiten zijn een aanvulling op de twaalf buslijnen en de tramlijn die zich aan de voet van het gebouw bevinden.
 
Bovendien zal het gebouw ook duurzaam zijn door haar energiezuinigheid. Zo zal de warmteproductie verzekerd worden door een geothermisch systeem dat meer dan 100 m onder de grond gaat. De hernieuwbare energievoorziening wordt vervolledigd door zonnepanelen op het dak.
 
Concreet zal de bovengrondse oppervlakte van gebouw A bestaan uit 101 wooneenheden en 840 m² handelsoppervlakte. Ondergronds bevinden zich privé-kelders en 183 overdekte fietsstallingen. De woningen zijn als volgt verdeeld: 25 studio’s, 17 appartementen met één slaapkamer, 38 appartementen met twee slaapkamers en 21 appartementen met drie slaapkamers. Alle appartementen hebben een terras en de bewoners zullen toegang hebben tot een gemeenschappelijke tuin.
 
Na het akkoord met ION in Turnhout eind 2020 (93 wooneenheden; met een investeringswaarde van ongeveer 15 miljoen €), gevolgd door de aankoop van lot 4 van City Dox van Atenor in januari 2021 (171 eenheden, met een investeringswaarde van ongeveer 50 miljoen €), tekent Home Invest Belgium nu voor een derde aankoop van een bouwterrein via zijn afdeling projectontwikkeling.
 
Deze investeringsstrategie in bouwterreinen voorzien van stedenbouwkundige vergunning stelt Home Invest Belgium in staat om zijn groei op te schalen met kwalitatieve nieuwe projecten. De investering in dit project bedraagt in totaal bijna 30 miljoen €. Het geraamde initiële bruto rendement bedraagt circa 4,5% van zodra het gebouw volledig bezet zal zijn. De oplevering van het project is voorzien voor 2025.
 
"Home Invest Belgium wil van verhuur een volwaardige vorm van wonen maken. Dat is enkel mogelijk door te professionaliseren en door te focussen op hoogwaardige, veilige en kwalitatieve appartementen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de gemeenschappelijke ruimtes in onze gebouwen die de woonervaring van onze huurders versterken. Dit nieuwe project zet onze ambities nog meer kracht bij. Huurders worden terecht steeds veeleisender wat hun woonomgeving betreft. Als professioneel verhuurder willen wij aan deze verwachting tegemoetkomen”, besluit Sven Janssens.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Woningeigenaars die aan kwetsbare huurders verhuren, kunnen vanaf 1 oktober op dubbel zoveel Gentse subsidies rekenen om hun huurwoning energiezuinig te renoveren. Voor de overige verhuurders stijgen de subsidies met een derde. De Gentse[…]

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Meer artikels