Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Home Invest Belgium en ION bouwen samen in Turnhout

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Home Invest Belgium en ION bouwen samen in Turnhout

(c) ION

Het beursgenoteerde vastgoedbedrijf Home Invest Belgium gaat samen met projectontwikkelaar ION aan de slag in het centrum van Turnhout waar 92 nieuwe appartementen worden gebouwd. De totale investering, met inbegrip van de studies, de ontwikkeling, de werken en de belastingen, bedraagt ongeveer 15 miljoen €. De aannemer wordt binnenkort aangeduid waardoor de werken eind dit jaar kunnen starten. De voorlopige oplevering is gepland op 31 december 2022.

 

Op 7 december verbond Home Invest Belgium er zich toe om op de site Niefhout samen met ION een residentieel project te ontwikkelen. Het project werd verworven voor een totaalbedrag van ongeveer 3 miljoen €. De site in de Diksmuidestraat maakt deel uit van een grootschalig project in het centrum van Turnhout en bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van het station en talrijke handelszaken.
 
Het project is ontworpen door POLO Architects uit Antwerpen en moet een nieuwe dynamiek op gang brengen in het centrum door er 92 moderne, innovatieve en betaalbare woningen te realiseren. Naast de woonfunctie staat duurzaamheid centraal, met onder andere de creatie van een aantal groene ruimtes, een concept van deelauto’s en een warmtenet voor de bewoners.
 
De bovengrondse oppervlakte van het project bedraagt 7.800 m² en omvat naast de 92 wooneenheden, 47 parkeerplaatsen, fietsstallingen en een handelsruimte. De wooneenheden zijn als volgt verdeeld: tien studio’s, 48 appartementen met één slaapkamer, negen appartementen met twee slaapkamers en vier appartementen met drie slaapkamers. De meeste appartementen zullen beschikken over een terras.
 
Met de ervaring die Home Invest Belgium opdeed in het project ‘The Horizon’ in Sint-Lambrechts-Woluwe, zullen ook een aantal diensten ter beschikking worden gesteld van de bewoners, zoals onder andere gemeenschappelijke sport-, ontspannings- en werkruimtes, een wassalon en dropboxen om leveringen te vergemakkelijken. Maar ook bijvoorbeeld systemen in een doorgedreven IT-omgeving, onder andere om het energieverbruik te controleren en toegangscontrole.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels