Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Holcim opent nieuwe betoncentrale in Antwerpen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Holcim opent nieuwe betoncentrale in Antwerpen

(c) Holcim

Holcim opent een nieuwe betoncentrale op zijn bestaande site in Merksem (Antwerpen) om zijn productiecapaciteit en zijn aanbod van producten en diensten uit te breiden. Holcim gaat ook een partnerschap aan met het Antwerpse bedrijf GRA.
Met een capaciteit van meer dan 250 m³ per uur zal deze nieuwe productie-eenheid Holcim in staat stellen zijn klanten productiesnelheden te bieden die voldoen aan de noden van alle soorten bouwterreinen. Bovendien zal het productaanbod worden uitgebreid met beton en gestabiliseerd zand op basis van gerecycleerde granulaten, vooral bestemd voor afzet in de centrales. Ook zal het voortaan mogelijk zijn gedeactiveerd (Granuroc), koolstofneutraal (Ecopact) en drainerend (Hydromedia) beton te produceren.

Concreet zal de nieuwe eenheid de milieu-impact verder reduceren met de productie van Holcim’s ECOPact ZERO+-beton. Een aanbod dat is aangepast aan de talrijke projecten waarvoor producten met een lage koolstofvoetafdruk nodig zijn en waarbij de circulaire economie wordt geprivilegieerd door het gebruik van gerecycleerde granulaten als grondstof.
 
Behalve het ECOPact-assortiment zullen de twee centrales in Merksem ook andere nieuwe producten aanbieden, zoals Granuroc: beton dat is bestemd om aan de oppervlakte te worden ‘gedeactiveerd’ (gewassen onder hoge druk) voor het creëren van decoratieve oppervlakken. Dit gekleurde beton zorgt voor structuren met een verhoogde zichtbaarheid en is daarom bijzonder geschikt voor verkeersdrempels, voetgangersoversteekplaatsen, fietspaden, parkeerterreinen enz.

Hydromedia is een beton dat een voortreffelijke esthetiek combineert met uitzonderlijke doorlaatbaarheidskenmerken om te voldoen aan de steeds strengere eisen voor infiltratie en bufferopslag van regenwater.
 
Holcim en GRA (Grond Recyclage Antwerpen) willen de krachten en specificiteiten bundelen door een partnerschap aan te gaan. Deze twee spelers bieden aannemers een gezamenlijke oplossing voor alle gewenste betonsoorten op basis van natuurlijke of gerecycleerde grondstoffen.
 
GRA

GR-Antwerpen is een specialist op gebied van recyclage. Zo heeft GRA enerzijds een erkende TOP en CGR  en anderzijds een gecertificeerde breekwerf. De erkende TOP/CGR is gespecialiseerd in het reinigen van gronden en afvalstoffen. Alle verschillende reinigingstechnieken zoals biologische reiniging, fysico-chemische of thermische reiniging kunnen aangeboden worden. Naast verontreinigde bodems kan men bij GR-Antwerpen (GRA) ook diverse afvalstromen accepteren zoals riool- & kolkenzand, baggerzand, veegvuil, puin…

De gecertificeerde breekwerf is gespecialiseerd in het verwerken van beton-, meng- en asfaltpuin tot gerecycleerde granulaten. Alle geproduceerde granulaten zijn steeds voorzien van een Copro, CE en/of Benor-keuring.

Bovendien zullen aannemers die producten bij GRA komen afleveren op eenvoudig verzoek een afhaalbon kunnen krijgen om zich bij Holcim te melden zodat zij hun transport en de bevoorrading van hun bouwwerf kunnen optimaliseren.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaams Betonakkoord in de maak

Vlaams Betonakkoord in de maak

De bouwsector steunt een Vlaams Betonakkoord om circulair en groen beton een boost te geven. De bedoeling is in te zetten op het vergroenen en verduurzamen van beton als bouwmateriaal van de toekomst voor de meest uiteenlopende toepassingen.[…]

25/05/2022 | ActueelLeefmilieu Brussel
Bosch Beton full-service partner in de GWW

Publireportage

Bosch Beton full-service partner in de GWW

ZABO: Zagen en boren in beton: al 40 jaar!

Publireportage

ZABO: Zagen en boren in beton: al 40 jaar!

Megaproject voor familiebedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren

Megaproject voor familiebedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren

Meer artikels