Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Holcim krijgt CSC Gold-certificaat voor alle betonactiviteiten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Holcim krijgt CSC Gold-certificaat voor alle betonactiviteiten

© Nitschmann, Hans-Joachim

Na de steengroeven van Milieu en Leffe en de cementfabrieken in Obourg en Antwerpen, zijn nu ook de acht betoncentrales van Holcim België bekroond met het CSC Gold-label. Dankzij deze certificering kan de groep zijn engagement op het gebied van duurzame ontwikkeling en duurzaam beheer van hulpbronnen kracht bijzetten.
De certificering is belangrijk omdat ze helpt bij de creatie van een duurzamere toeleveringsketen voor beton, met een doorgedreven engagement voor de ecologische transitie. Het betreft dan ook alle spelers in de betonbouwindustrie, van de leverancier van
grondstoffen zoals cement en granulaten, tot de producent en leverancier van stortklaar beton.
 
Het CSC Gold-label is een wereldwijd erkende certificering die de verantwoordelijkheden en het professionalisme van een
betonproducent op het gebied van milieu-, gezondheids- en veiligheidsbeheer aantoont en daarbij de sociale en kwalitatieve aspecten in acht neemt.
 
De CSC-certificaten werden tijdens de voorbije Matexpo-beurs uitgereikt. Holcim België is nu het enige bedrijf op de
Belgische markt dat dit certificaat kan voorleggen voor zijn gehele activiteit op het gebied van stortklaar beton.
 
Dit is zowel een hoogtepunt als een mijlpaal in het jarenlange streven van Holcim om een belangrijke speler te zijn op het gebied van duurzame ontwikkeling en een verantwoord beheer van hulpbronnen. Door koolstofneutrale producten aan te bieden, stelt Holcim zijn klanten in staat om te bouwen terwijl tegelijk de negatieve impact van hun activiteit op het klimaat wordt tenietgedaan.
 
Het ECOPact-assortiment van Holcim wordt geproduceerd met behulp van grondstoffen met een lage milieuvoetafdruk en vervoerd met
geselecteerde transportmiddelen zoals Euro 6-voertuigen. Bovendien wordt het niet-samendrukbare deel van de CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in gecertificeerde duurzaamheidsprojecten.
 
De Concrete Sustainability Council (CSC) is opgericht door het Cement Sustainability Initiative (CSI) van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Tot de leden behoren ondernemingen, verenigingen, certificeringsinstellingen en wetenschappelijke instituten. Het certificeringssysteem dat het heeft ontwikkeld voor verantwoorde aankopen wordt wereldwijd erkend door de Breeam-methode.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Zitbanken uit duurzaam beton voor nieuw plein aan Zonnepoort in Gent

Zitbanken uit duurzaam beton voor nieuw plein aan Zonnepoort in Gent

Het heraangelegde plein op de kruising van de Brusselsepoortstraat en de Sint-Lievenspoortstraat, bij basisschool De Zonnepoort in Gent, beschikt sinds kort over zitbanken en ornamenten van duurzaam beton. De stad Gent zet daarmee een nieuwe[…]

Geslaagde editie van Concrete Day in Leuven

Geslaagde editie van Concrete Day in Leuven

Holcim helpt de natuur met drainerend beton Hydromedia®

Publireportage

Holcim helpt de natuur met drainerend beton Hydromedia®

HeidelbergCement kiest voor Renault Trucks

HeidelbergCement kiest voor Renault Trucks

Meer artikels