Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hogeschool PXL haalt bouwtoppers binnen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Hogeschool PXL haalt bouwtoppers binnen

PXL Hasselt

Hogeschool PXL in Limburg versterkt zich met enkele ervaren toppers uit de Vlaamse bouwsector. Het komende academiejaar gaan Bas van de Kreeke (Van de Kreeke), Anthony Casteels (Stadsbader nv) en Philip Vanmontfort (VMFC, vroeger Houben nv) alle drie aan de slag bij de hogeschool. Ze zullen als lector/coach jong aanstormend talent klaarstomen voor een job in de continu veranderende bouwsector.
 
 

 

Bas van de Kreeke was tot oktober vorig jaar CEO van zijn eigen bouwbedrijf. “Vorig jaar maakte ik de keuze om het operationele management van mijn bedrijf over te dragen en me meer bezig te houden met ondernemerschap, onderwijs en mijn gezin. Deze stap is dus een logische, bewuste keuze: ik wil de ervaring die ik jarenlang als bedrijfsleider heb opgedaan, delen met een nieuwe generatie jonge bachelors Bouw die de bouwsector van de toekomst mee zullen vormgeven”, zegt van de Kreeke.
 
Ook Anthony Casteels, als afdelingsverantwoordelijke bij Stadsbader nv mee betrokken in het Oosterweelproject in Antwerpen, en Philip Vanmontfort, bedrijfsleider van VMFC en in het verleden projectleider bij Houben nv, versterken het PXL-bouwteam. Daarnaast worden ook binnen de nieuwe graduaatsopleiding Werforganisatie en de graduaatsopleiding Bouwkundig Tekenen nieuwe lectoren en coaches aangeworven die al ettelijke jaren ervaring in de bouwsector op hun teller hebben staan.
 
PXL-opleidingshoofd bouw Chris Leinders is in de wolken met zijn recente aanwinsten. “Ik ben er zeker van dat Bas, Anthony, Philip en onze andere nieuwe collega’s een meerwaarde zullen zijn voor onze bouwopleidingen. Zij brengen een karrenvracht aan ervaring en inzichten binnen waarvan onze studenten zullen profiteren, niet alleen in hun theorievakken, maar ook en vooral in hun projecten, werfbezoeken en stages”, aldus Leinders.
 
“In de bouw van de toekomst worden digitalisering, duurzaamheid en efficiëntie alsmaar belangrijker: op elk van die thema’s hebben we  verschillende specialisten in huis die ook nog eens met minstens één been in de bouwsector staan. Zo zijn we gewapend om de vakkundige bouwtalenten klaar te stomen waaraan de sector, ook in deze virustijden, zo’n nood heeft”, besluit Chris Leinders.
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VCB blijft geloven in groeipotentieel van duaal leren

VCB blijft geloven in groeipotentieel van duaal leren

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) zal de komende jaren imagocampagnes blijven organiseren. Het aantal leerlingen moet de komende tien jaar minstens opnieuw met 20% toenemen om de toenemende uitval omwille van pensioneringen op te vangen. Voorts[…]

08/07/2021 | VCB
Imagocampagne voor opleiding schilder-decorateur

Imagocampagne voor opleiding schilder-decorateur

Bouwonderwijs in Vlaanderen bereikt historisch dieptepunt

Bouwonderwijs in Vlaanderen bereikt historisch dieptepunt

Mannen worden verwacht om technisch te zijn, vrouwen zorgzaam en sociaal

Mannen worden verwacht om technisch te zijn, vrouwen zorgzaam en sociaal

Meer artikels