Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hogere conceptsubsidie

Gerelateerde onderwerpen :

Hogere conceptsubsidie

Het maximumbedrag voor de Vlaamse conceptsubsidies inzake stadsvernieuwing worden opgetrokken van 60.000 naar 90.000 '. Vlaams minister Liesbeth Homans (foto) hoopt dat de Vlaamse steden opnieuw massaal projecten zullen indienen voor de oproep van dit jaar.

'Deze oproep zal nog volgens de klassieke procedure verlopen. Binnenkort leg ik aan de regering de krijtlijnen voor van een investeringsfonds dat misschien al in 2016 en anders in 2017 start. In dit fonds worden de middelen van het federale grotestedenbeleid, de Vlaamse stadsvernieuwingsprojecten en het plattelandsfonds ingekanteld. Dit fonds krijgt als uitdrukkelijke doelstelling om investeringen te blijven steunen met zo weinig mogelijk administratieve lasten. De inbreng van een jury zoals bij de stadsvernieuwingsprojecten zal niet verloren gaan', belooft Homans.

'Anderzijds zijn er toch enkele leerpunten uit de stadsvernieuwingsprojecten die ik in het nieuwe investeringsfonds op een andere manier wil aanpakken. Zo waren de stadsvernieuwingsprojecten steeds grote, geïntegreerde projecten waarvan de uitvoering steeds over verschillende jaren liep. Ik wil de steun voor dergelijke grote projecten zeker behouden, maar daarnaast ook de mogelijkheden bekijken voor kleine, thematische projecten die op korte termijn realiseerbaar zijn', stelt minister Homans.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Het ondernemersvertrouwen van bouwbedrijven zakte in het eerste kwartaal van 2022 naar 98,5, dat is een flink stuk onder de gezonde grens van 100. Negen op de tien bouwbedrijven maken zich ernstig zorgen over de economische situatie. Dat blijkt[…]

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Meer artikels