Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Hoeveel kan ik lenen voor een hypotheek?

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Hoeveel kan ik lenen voor een hypotheek?

© WUT11@HOTMAIL.COM

Doordat de hypotheekrente in de afgelopen jaren steeds minder werd, werd het kopen van een huis steeds aantrekkelijker. Dit zorgde er mede voor dat de huizenprijzen maar blijven stijgen, waarbij de vraag naar woningen groter was dan het aanbod. Echter, in 2022 kwam hier door de diverse renteverhogingen verandering in. Doordat de rentes worden verhoogd, zul je meer moeten betalen voor dezelfde hypothecaire lening.
 
Wanneer de rente in 2020 bijvoorbeeld 2% was en vandaag de dag de rente 4% is, betekent dit dat je over een hypothecaire lening van €400.000 jaarlijks €8.000 meer kwijt bent. Een behoorlijk bedrag dat door veel mensen niet zomaar op tafel kan worden gelegd. Ben je benieuwd wat de huidige hypotheekrente voor effect heeft op jouw toekomstige hypothecaire lening? Ontdek hier alles over in dit artikel!

Hypothecaire lening afsluiten

De meeste mensen hebben bij het kopen van een huis een hypothecaire lening nodig, om op deze manier genoeg geld te hebben voor de aankoop. Huizen zijn nou eenmaal zeer prijzig, want ze kosten vaak meerdere jaarsalarissen. Omdat een huis vaak de grootste aankoop in je leven is, is het verstandig om dit samen met specialisten te doen. Voel je daarom vrij om zoveel mogelijk advies en hulp in te winnen, om zo al je zaken goed te regelen en later geen vervelende verrassingen tegen te komen. De kennis en ervaring van een hypotheekadviseur en makelaar kosten geld, maar kunnen je ook een hoop opleveren. Zij weten waar je de beste leningen kunt krijgen en welke kansen er op de huizenmarkt te vinden zijn.

Hoeveel kan ik lenen?

Indien je zelf op huizenjacht gaat, is het natuurlijk goed om te weten welk aanbod binnen jouw budget valt. Daarom is het handig om te beginnen met de vraag: hoeveel kan ik lenen? Zo voorkom je dat je jouw droomhuis misloopt omdat het financieel toch niet mogelijk is. De hoeveelheid geld dat je kan lenen hangt af van verschillende factoren. Zo speelt jouw inkomen een rol in de berekening en wordt er ook gekeken naar de hoogte van de hypotheek en de waarde van jouw toekomstige woning. Daarnaast is jouw ingelegde spaargeld ook van belang. Hoe meer je zelf inlegt bij het kopen van een woning, hoe minder hoog je hypothecaire lening hoeft te zijn. Een hypotheekadviseur weet alle factoren, die een rol spelen bij het verkrijgen van een hypothecaire lening.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels