Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Hoe kun je het maximale uit je renovatie halen?

Gerelateerde onderwerpen :

,
Hoe kun je het maximale uit je renovatie halen?

Bij een renovatie is het belangrijk om je te beseffen, dat je dit het beste in één keer goed kunt doen! Vaak wordt overwogen om eerst alleen de vloer te vervangen en een jaar later te beginnen aan het plafond of bijvoorbeeld het plaatsen van een tussenwand. Het maakt de kans op schade aan je nieuwe vloer onnodig groot. Juist om deze reden is het belangrijk om vooraf goed na te denken over de bouwwerkzaamheden die je uit wilt voeren, om de komende jaren vooruit te kunnen. Waar wil je een tussenwand laten plaatsen, of juist weg laten halen? Wil je een dakkapel op zolder laten plaatsen om meer ruimte te creëren in huis? Vervang je niet alleen de vloer, maar bijvoorbeeld ook de meubels? 

Een nieuw bed kopen tijdens de renovatie betekent dat deze qua stijl moet passen bij de nieuwe kleur op de wand, bij je nieuwe vloer, enzovoorts. Hetzelfde geldt voor zetels online kopen.

Maak voor jezelf een moodboard bij een renovatie 

Om de renovatie overzichtelijk te houden, is het slim om vooraf een moodboard te maken. Welke stijl vind je mooi, wanneer je verschillende bedden en zetels in webwinkels met elkaar vergelijkt? Ga je voor een strakke, moderne look? Vervolgens zoek je naar een vloer, die qua stijl goed past bij je nieuwe meubels. Soms is het best lastig om dit voor je te zien, zonder de meubels en vloer al in huis te hebben. Door een moodboard te maken, maak je dit makkelijker voor jezelf. Online vind je verschillende templates voor zo’n moodboard. 

Kies voor het gebruik van kwalitatief goed materiaal 

Is het tijd om aan de slag te gaan? Neem een specialist op het gebied van renovaties en bouwwerkzaamheden in de arm voor de uitvoering, of leer zelf hoe je specifieke klussen uitvoert. Belangrijk bij een renovatie is het gebruik van kwalitatief goede materialen. Je wilt voorkomen dat het verfwerk op de wand al snel lelijk wordt, dat er kringen in de vloer ontstaan, dat de vloer bol komt te staan door de warmte, enzovoorts. Het zou zonde zijn als de renovatie na een paar jaar opnieuw moet worden uitgevoerd. 

Huur vakmensen in voor leidingen en elektra 

Zelf leidingen verleggen en bijvoorbeeld elektra aanleggen bij een renovatie is lastig. Ook met de instructies die je online vindt. Het is om deze reden verstandig hier vakmensen voor in de arm te nemen. 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels