Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

AGC Mirodan: hoe een raam plots een 4de dimensie krijgt… Clara Fenster is ook gevoel

AGC Mirodan: hoe een raam plots een 4de dimensie krijgt… Clara Fenster is ook gevoel

© MARC GUENARD

Dit gevoel is wat Clara Fenster u zo graag willen laten ervaren. Wat u ziet is emotie, emotie die u binnen grenzeloos van buiten uit ervaart. Ervaar zoals nooit tevoren door de gloednieuwe dimensie van buitenschrijnwerk, of hoe uw uitzicht plots één is geworden met uw interieur. Clara Fenster… hét raam van de toekomst!

Architecten en bouwheren willen dat moderne ramen groot en transparant zijn. Ze moeten zoveel mogelijk daglicht in de ruimte brengen, het interieur één maken met landschap en bovendien warmteverlies tijdens de winter tot een minimum beperken, om nog maar te zwijgen over de stabiliteit die dergelijke constructies vragen. Een heuse uitdaging dus!

Op de evolutie volgt de revolutie!

Clara Fenster is daar cum laude in geslaagd. Ondertussen al ongeveer 5 jaar terug werd in Zwitserland een idee werkelijkheid. “Waarom zouden we geen ramen kunnen maken waarbij die vleugelprofielen overbodig zijn en het kader zo goed als helemaal verdwijnt in de gevel waar ze ingebouwd worden? Waarom zouden we de beslagonderdelen niet gewoon tussen het glas kunnen inbouwen?” Met deze vragen ging men aan de slag en werd het raam heruitgevonden. In Zwitserland werd het als Generatie III met succes geïntroduceerd door bezieler Philippe Boudot. Ondertussen zijn ze toe aan de introductie van Generatie IV die Johan Vancoillie, sales manager voor Benelux, omschrijft als “double flush”. De innovaties, geëvolueerd en verfijnd tot dit revolutionair raam, zijn uitvoerig te bezichtigen op de stand van Clara Fenster op Polyclose.

Ongeëvenaarde performantie!

Een Clara raam laat niet alleen 15% meer licht naar binnen dan een standaard raam, maar biedt de consument zo veel meer. Afhankelijk van het raamtype behalen ze een maximale warmte-isolatie (0,75 W/m²K – 0,91 W/m²K) en voldoen zo perfect aan de passiefhuisstandaard. Ook een uitstekende geluidsisolatie Rw van 41 dB zorgt voor heel wat extra comfort. Bovendien zijn ze gemaakt uit speciaal gehard glas en dankzij het doorlopende glazen oppervlak en het verborgen hang- en sluitwerk kunnen ze niet uit het frame getild worden, wat resulteert in een uitstekende inbraakwerendheid. Daarbovenop garandeert het ook nog een slagregendichtheid tot klasse 9A.

Een parel op vlak van design!

Op de vraag “Hoe wordt ieder raam een panoramaraam?” gaf Clara Fenster een geraffineerd, eenvoudig antwoord. Naast de technische aspecten die reeds aan bod kwamen, is Clara Fenster ook een aardig staaltje design. De flinterdunne en eenvoudige lijn is de perfecte aanvulling voor moderne architectuur en biedt bijna onbegrensde creativiteit. Dit unieke ontwerp met het doorlopend glasoppervlak van een Clara raam zorgt voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten.

Een droom in onderhoud!

Omdat een Clara raam noch hoeken en randen, noch dichtingen en glaslijsten heeft, is de ergonomie optimaal en zorgt ervoor dat onderhoud en reinigen een fluitje van een cent is. Met Clara Fenster zetten we op de volle 100% in op duurzaamheid. Kortom… op alle vlakken, het raam van de toekomst!

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck zet door op multi­materialiteit tijdens Polyclose 2022

Deceuninck, toonaangevend producent van kunststof en aluminium profielen voor ramen en deuren, tekent opnieuw present voor Polyclose 2022. Naast hun productinnovaties, waarvoor je terecht kunt op hun gebruikelijke stand 1400, geeft Deceuninck[…]

24/08/2022 |
Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Sunshade Experts presenteert de nieuwe RS Smart 150 LED

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Met Magnetude® presenteert Frager een gepatenteerd en innovatief systeem dat tal van voordelen biedt tegenover de klassieke vleugeloverdekkende systemen

Aluplast: design meets Technology in Gent

Aluplast: design meets Technology in Gent

Meer artikels