Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hoboken bouwt nieuwe kunstacademie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Hoboken bouwt nieuwe kunstacademie

© Bart Dehaene & Lambrechts-Muller-Vanderschans / Stad Antwerpen

Aan de Notelaarstraat in Hoboken bevindt zich vandaag de afdeling Beeld en Dans van de Academie van Hoboken. Het historische gebouw zal worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. AG Vespa ging op zoek naar een geschikte ontwerper via de wedstrijdpool voor architectuuropdrachten. Er werden drie ontwerpteams aan het werk gezet: BULK architecten, FELT architecten en Architectenbureau Bart Dehaene & Lambrechts-Muller-Vanderschans.

De ontwerpers Bart Dehaene & Lambrechts-Muller-Vanderschans wonnen de minicompetitie met een sterk plan voor de site. Het architectenteam stelt een schakeling van gebouwen voor langs een nieuwe binnenstraat die een variëteit aan buitenruimtes aan elkaar schakelt en de straat een perspectief biedt naar de school. De centrale administratie ligt midden op de site en vormt het hart van de school. De ateliers hebben grote ramen aan de straat, zodat buurtbewoners zicht hebben op de activiteiten in de school. 
 
De jury prees de kwaliteiten van het winnende ontwerp. Het centrale hart beantwoordt aan de dagdagelijkse werking van de academie en in het ontwerp gaat veel aandacht naar ontmoeting, samenwerking, zichtbaarheid en doorzichten. Dat paste in de visie van de school die een uitnodigende en gezellige plek wil zijn voor zowel studenten als passenten. In een toekomstige tweede fase wordt een verdere uitbreiding van de kunstencampus voorgesteld die ook de afdeling Woord en Muziek en de bestaande sporthal omvat.
 
 
Ontwerpbeelden: © Bart Dehaene & Lambrechts-Muller-Vanderschans / Stad Antwerpen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de[…]

06/12/2022 | Renovatie
Zestig nieuwe woningen in Gent

Zestig nieuwe woningen in Gent

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Meer artikels