Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hidromek verhoogt werksnelheid van H4-graafmachines

Gerelateerde onderwerpen :

Hidromek verhoogt werksnelheid van H4-graafmachines

De nieuwe H4-serie graafmachines van Hidromek, in ons land verdeeld via FM Bouwmachines, bieden hoge prestaties en maken het verschil dankzij hun snelheid. De producent wil het gebruik van de machine makkelijker maken voor de operator en daarom heeft de H4-serie een elektronisch systeem met een verhoogde capaciteit dat het mogelijk maakt de toestand van de machine  gemakkelijk te controloren en te integreren met extra apparatuur.

Door de diameter van hydraulische cilinders, buizen en staven te veranderen, wordt de werksnelheid van de H4-serie verhoogd. De powerboost en de maximale druk van het hydraulische systeem zijn verbeterd. Deze verbeteringen hebben volgens Hidromek geleid tot deze snellere, productievere en efficiëntere gloednieuwe serie.

Verbeterd zicht

Hidromek focust zoals steeds ook op de veiligheid van het werk door het zicht te verbeteren en het aantal dode hoeken tot een minimum te beperken met camera’s aan de rechterkant en de achterzijde om zo de kans op arbeidsongevallen te minimaliseren. De rode hendels en waarschuwingslabels op de nieuwe serie machines zijn ontworpen om de veiligheid van de machinist nog te verhogen.

De led-koplampen op de nieuwe H4-graafmachines verbeteren het nachtzicht enorm en de nieuwe serie heeft ook een acht-inch display met een geïntegreerde radio, meertalige opties en een achteruitrijcamera met verbeterde beeldkwaliteit.

Makkelijke controle

De Smartlink die communiceert met het gsm-netwerk en het gps-volgsysteem, zorgt voor het volgen van gegevens, zoals de bedrijfsmodi en perioden, geografische positie, brandstofverbruik, onderhoudstijden en foutcodes voor de service en de klant via internet. Dit systeem waarmee de operatoren een efficiënter machine- en servicebeheer kunnen uitvoeren, is ook beschikbaar in de H4-serie.

Alle bedieningsknoppen zijn verzameld op een enkel paneel om de controle te vergemakkelijken.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Doosan gebruikt 5G voor machinebesturing vanop grote afstand

Doosan gebruikt 5G voor machinebesturing vanop grote afstand

Doosan is naar eigen zeggen de eerste fabrikant die 5G-technologie gebruikt voor het vanop afstand bedienen van bouwmachines. De fabrikant heeft daarvoor de term ‘teleoperation’ in het leven geroepen. Tijdens een demonstratie op[…]

16/05/2019 | DoosanDoosanConnect
Waar zijn de spiegels ?

Waar zijn de spiegels ?

Aertssen bestelt tien waterstoftrucks

Aertssen bestelt tien waterstoftrucks

Case introduceert wiellader op methaan

Case introduceert wiellader op methaan

Meer artikels