Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Heteluchtpistolen met langere levensduur en betere ergonomie

Gerelateerde onderwerpen :

,
Heteluchtpistolen met langere levensduur en betere ergonomie

De nieuwe generatie heteluchtpistolen van Bosch combineren een langere levensduur en betere ergonomie met veelzijdige toepassingen. De drie modellen hebben allemaal krachtige motoren met een verbeterde luchtgeleiding, wat zorgt voor een 30% langere levensduur. De heteluchtpistolen zijn door hun geringe gewicht en hun nieuwe ontwerp met softgrip bovendien aanzienlijk ergonomischer.

Deze heteluchtpistolen zijn bedoeld voor meubelmakers, installateurs, elektriciens, dakdekkers en vloerenleggers, voor het losmaken van lak, verf of beglazingskit, het vormen van buizen, het verwerken van krimpkousen, het solderen van koperen buizen of het lassen van kunststoffen. De machines zijn door het uitgebreide accessoireprogramma zeer veelzijdig: ze zijn verkrijgbaar met een sponning-, reduceer-, reflector-, snellas- en plat mondstuk en met verschillende krimpkousen.

De GHG 20-63 Professional werkt met 2.000 watt en een temperatuur van maximaal 630° C. Voor verschillende toepassingen in de werkplaats en op de bouwplaats biedt het heteluchtpistool een comfortabele lucht- en temperatuurcontrole: de hoeveelheid lucht kan in drie standen van 150 tot 500 l. per minuut worden aangepast, de digitale temperatuurinstelling in stappen van telkens 10° C. De waarden kunnen heel eenvoudig via het 1,4 inch lcd-display worden afgelezen. Als het verwarmingselement van de GHG 23-63 Professional oververhit is, schakelt deze automatisch uit en wordt door de verder draaiende ventilator extra gekoeld. Dat verlengt de levensduur van de machine.

Nog krachtiger is de GHG 23-66 Professional: deze werkt met 2.300 watt en een temperatuur van maximaal 650° C. Hij biedt zowel de digitale temperatuurinstelling als de variabele luchtstroomcontrole van 150 tot 500 l. per minuut in stappen van tien. De machine is zodoende zeer goed geschikt voor veeleisende toepassingen, bijvoorbeeld het lassen van werkstukken van kunststof zoals vrachtwagenzeilen, vijverfolie of dakbanen. De controle van temperatuur en luchtstroom, die ook bij deze machine snel en eenvoudig via het display kunnen worden afgelezen, biedt maximale precisie: temperatuurkritische werkstukken kunnen worden gesmolten zonder ze te verbranden. Voor extra bedieningscomfort zorgen vier instelbare programma’s waarbij luchtstroom en temperatuur voor de hoofdtoepassingen direct ter beschikking staan. Als het verwarmingselement van de GHG 23-66 oververhit is, schakelt deze net als bij de GHG 20-63 automatisch uit.

Heel zuivere en precieze resultaten bereikt de vakman met de GHG 20-60 Professional: zijn staafvorm maakt het mogelijk heel vlak en dichtbij het materiaal te werken, bv. om pvc- of linoleumvloeren te lassen. De GHG 20-60 werkt met 2.000 watt en een temperatuur van maximaal 630° C. Hij biedt twee luchtstroom- en negen temperatuurstanden die via een stelknop worden ingesteld.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven bouwt nieuwe autoparking en geeft Vismarkt grondige facelift

Leuven bouwt nieuwe autoparking en geeft Vismarkt grondige facelift

Het Leuvense stadsbestuur wil de hele omgeving van de Vismarkt en de omliggende straten transformeren tot een nieuwe en groene publieke ruimte. De Vismarkt wordt autovrij en de omliggende straten autoluw. Omdat de ingreep in de buurt een[…]

Nieuwe toekomst voor Marie Thumas-site in Leuven

Nieuwe toekomst voor Marie Thumas-site in Leuven

Nieuwe toekomst voor Marie Thumas-site in Leuven

Nieuwe toekomst voor Marie Thumas-site in Leuven

Ondernemers willen arbeidsmarkt en fiscaliteit hervormen

Ondernemers willen arbeidsmarkt en fiscaliteit hervormen

Meer artikels