Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Heteluchtpistolen met langere levensduur en betere ergonomie

Gerelateerde onderwerpen :

,
Heteluchtpistolen met langere levensduur en betere ergonomie

De nieuwe generatie heteluchtpistolen van Bosch combineren een langere levensduur en betere ergonomie met veelzijdige toepassingen. De drie modellen hebben allemaal krachtige motoren met een verbeterde luchtgeleiding, wat zorgt voor een 30% langere levensduur. De heteluchtpistolen zijn door hun geringe gewicht en hun nieuwe ontwerp met softgrip bovendien aanzienlijk ergonomischer.

Deze heteluchtpistolen zijn bedoeld voor meubelmakers, installateurs, elektriciens, dakdekkers en vloerenleggers, voor het losmaken van lak, verf of beglazingskit, het vormen van buizen, het verwerken van krimpkousen, het solderen van koperen buizen of het lassen van kunststoffen. De machines zijn door het uitgebreide accessoireprogramma zeer veelzijdig: ze zijn verkrijgbaar met een sponning-, reduceer-, reflector-, snellas- en plat mondstuk en met verschillende krimpkousen.

De GHG 20-63 Professional werkt met 2.000 watt en een temperatuur van maximaal 630° C. Voor verschillende toepassingen in de werkplaats en op de bouwplaats biedt het heteluchtpistool een comfortabele lucht- en temperatuurcontrole: de hoeveelheid lucht kan in drie standen van 150 tot 500 l. per minuut worden aangepast, de digitale temperatuurinstelling in stappen van telkens 10° C. De waarden kunnen heel eenvoudig via het 1,4 inch lcd-display worden afgelezen. Als het verwarmingselement van de GHG 23-63 Professional oververhit is, schakelt deze automatisch uit en wordt door de verder draaiende ventilator extra gekoeld. Dat verlengt de levensduur van de machine.

Nog krachtiger is de GHG 23-66 Professional: deze werkt met 2.300 watt en een temperatuur van maximaal 650° C. Hij biedt zowel de digitale temperatuurinstelling als de variabele luchtstroomcontrole van 150 tot 500 l. per minuut in stappen van tien. De machine is zodoende zeer goed geschikt voor veeleisende toepassingen, bijvoorbeeld het lassen van werkstukken van kunststof zoals vrachtwagenzeilen, vijverfolie of dakbanen. De controle van temperatuur en luchtstroom, die ook bij deze machine snel en eenvoudig via het display kunnen worden afgelezen, biedt maximale precisie: temperatuurkritische werkstukken kunnen worden gesmolten zonder ze te verbranden. Voor extra bedieningscomfort zorgen vier instelbare programma’s waarbij luchtstroom en temperatuur voor de hoofdtoepassingen direct ter beschikking staan. Als het verwarmingselement van de GHG 23-66 oververhit is, schakelt deze net als bij de GHG 20-63 automatisch uit.

Heel zuivere en precieze resultaten bereikt de vakman met de GHG 20-60 Professional: zijn staafvorm maakt het mogelijk heel vlak en dichtbij het materiaal te werken, bv. om pvc- of linoleumvloeren te lassen. De GHG 20-60 werkt met 2.000 watt en een temperatuur van maximaal 630° C. Hij biedt twee luchtstroom- en negen temperatuurstanden die via een stelknop worden ingesteld.

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Vier nieuwe Luxemburgse projecten voor Immobel

Vier nieuwe Luxemburgse projecten voor Immobel

De Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap Immobel heeft haar portefeuille in Luxemburg uitgebreid door de overname van vier nieuwe projecten, samen goed voor een oppervlakte van 52.000 m².  De projecten situeren zich in[…]

17/06/2019 | Projecten
Tienen, Ham en Herstal winnen Matexi Awards

Tienen, Ham en Herstal winnen Matexi Awards

SERV wil iets doen aan digitale uitsluiting

SERV wil iets doen aan digitale uitsluiting

Landmeetbureau Teccon introduceert nieuwste grondradartechnologie

Landmeetbureau Teccon introduceert nieuwste grondradartechnologie

Meer artikels