Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed

Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed

De derde editie van het boek 'Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed' verscheen eind juni. De integratie van de milieu- en de stedenbouwkundige vergunning tot één omgevingsvergunning en de digitale afhandeling ervan werd reeds lange tijd aangekondigd en begin 2017 is het zover. In de meeste gevallen worden aanvragen voor een omgevingsvergunning bij de gemeente ingediend en door hen behandeld en beoordeeld. Die moeten voorbereid zijn op de nakende hervormingen in het vergunningenlandschap.

De derde editie van deze pocket legt de grote lijnen bloot van het decreet en focust op de nieuwe procedures en de digitale vernieuwingen. Die zullen een grote impact hebben op de gemeentelijke werking. Voor al wie vergunningen moet beoordelen is dit verplichte lectuur. Het boek richt zich in de eerste plaats tot bestuurders en ambtenaren die in grote lijnen moeten weten wat de invoering van de omgevingsvergunning betekent. Aan de hand van vragen en antwoorden worden de belangrijkste aspecten van de vergunning duidelijk gemaakt.

Het boek werd geschreven door Xavier Buijs, diensthoofd en stafmedewerker Ruimtelijke Ordening en Steven Verbanck, stafmedewerker Milieu, beiden verbonden aan de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG). Dat is de ledenorganisatie van alle Vlaamse gemeenten (308), alle OCMW's (308), bijna alle politiezones (110), afvalintercommunales - Interafval (26), intercommunales voor streekontwikkeling (11) en andere intercommunale verbanden (22).

Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed - 3de editie.

Auteurs: Xavier Buijs en Steven Verbanck

ISBN: 978-2-509-02742-9

Formaat: 148 x 210

Aantal pagina's: 184

Prijs: 29 ' en 25 ' voor VVSG-leden

Ook verkrijgbaar als e-book: 25 ' of 19 '

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deprez uit Kortemark is Kmo van het Jaar

Deprez uit Kortemark is Kmo van het Jaar

De firma Deprez uit Kortemark is door ondernemersorganisatie Unizo uitgeroepen tot nationale ‘Kmo van het Jaar’. Het familiebedrijf is actief in de sector van de machineconstructie en een specialist op het vlak van interne[…]

07/12/2022 | Ondernemingen
Wintercircus bekroond met Gentse Monumentenprijs

Wintercircus bekroond met Gentse Monumentenprijs

Bouwsector lanceert nieuwe tool voor circulair bouwen op maat

Bouwsector lanceert nieuwe tool voor circulair bouwen op maat

Grootschalige publiek-private samenwerking voor verouderde bruggen

Grootschalige publiek-private samenwerking voor verouderde bruggen