Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed

Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed

De derde editie van het boek 'Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed' verscheen eind juni. De integratie van de milieu- en de stedenbouwkundige vergunning tot één omgevingsvergunning en de digitale afhandeling ervan werd reeds lange tijd aangekondigd en begin 2017 is het zover. In de meeste gevallen worden aanvragen voor een omgevingsvergunning bij de gemeente ingediend en door hen behandeld en beoordeeld. Die moeten voorbereid zijn op de nakende hervormingen in het vergunningenlandschap.

De derde editie van deze pocket legt de grote lijnen bloot van het decreet en focust op de nieuwe procedures en de digitale vernieuwingen. Die zullen een grote impact hebben op de gemeentelijke werking. Voor al wie vergunningen moet beoordelen is dit verplichte lectuur. Het boek richt zich in de eerste plaats tot bestuurders en ambtenaren die in grote lijnen moeten weten wat de invoering van de omgevingsvergunning betekent. Aan de hand van vragen en antwoorden worden de belangrijkste aspecten van de vergunning duidelijk gemaakt.

Het boek werd geschreven door Xavier Buijs, diensthoofd en stafmedewerker Ruimtelijke Ordening en Steven Verbanck, stafmedewerker Milieu, beiden verbonden aan de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG). Dat is de ledenorganisatie van alle Vlaamse gemeenten (308), alle OCMW's (308), bijna alle politiezones (110), afvalintercommunales - Interafval (26), intercommunales voor streekontwikkeling (11) en andere intercommunale verbanden (22).

Het omgevingsvergunningsdecreet ontleed - 3de editie.

Auteurs: Xavier Buijs en Steven Verbanck

ISBN: 978-2-509-02742-9

Formaat: 148 x 210

Aantal pagina's: 184

Prijs: 29 ' en 25 ' voor VVSG-leden

Ook verkrijgbaar als e-book: 25 ' of 19 '

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector riskeert Europese steun mis te lopen

Bouwsector riskeert Europese steun mis te lopen

Voor de relance van de Europese economie voorziet de Europese commissie in een herstelfonds van 750 miljard € waarvan ongeveer 5 miljard € voor België. De Europese commissie geeft daarbij zelf aan dat een groot deel van de[…]

23/09/2020 | Confederatie BouwEuropa
Kortrijk: brandweerkazerne wordt nieuwe Deelfabriek

Kortrijk: brandweerkazerne wordt nieuwe Deelfabriek

Techni-Mat gaat door!

Techni-Mat gaat door!

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan