Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Heropbouw Sint-Niklaaskerk start nog dit jaar

Gerelateerde onderwerpen :

,
Heropbouw Sint-Niklaaskerk start nog dit jaar

De werkzaamheden voor de heropbouw van de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle (Knokke-Heist) starten nog eind dit jaar. De ruwbouw is gegund aan de firma thv Artes Depret-Artes Woudenberg uit Zeebrugge.

De kostprijs van de nieuwe ruwbouw wordt geschat op 5.885.615 € (btw inbegrepen). Het ontwerp van de nieuwe Sint-Niklaaskerk is van de hand van Architectenbureau Bressers uit Gent. De startvergadering voor de heropbouw staat gepland op 6 december. Daarna kan gestart worden met de eigenlijke werken.

De Sint-Niklaaskerk werd in 2013 volledig verwoest door een brand. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden om zwammen te bestrijden op het dak. Van de als monument beschermde kerk blijven enkel de buitenmuren over. Het duurde lang voor de site werd vrijgegeven door discussies over de verzekering. Bij de heropbouw krijgt het nieuwe gebouw een sacraal gedeelte en een multifunctionele zaal. De verlichte torenspits moet van de nieuwe Sint-Niklaaskerk een baken in de omgeving maken.

Ruwbouw

De opdracht voor de ruwbouw omvat o.m. alle voorbereidende werken (zoals beschermingsmaatregelen, ontruimingswerken, eventuele bouwkundige en historische onderzoeken), de afbraak- en demontagewerken, graafwerken, stabiliteitswerken, dak- en timmerwerken, lood- en koperwerken, reinigingswerken, steenretouches, steenconservaties, zwambestrijding, smeed- en ijzerwerken, diverse schrijnwerken, glas-in-loodwerken, bezetwerken en kalei- en schilderwerken.

Elektriciteit

Voor de elektriciteitswerken zocht het college de firma Tevean uit Zelzate aan. Aan deze deelwerken hangt een prijskaartje van 518.013 € (btw inbegrepen). De elektriciteitswerken bestaan uit o.m. alle voorbereidende werken en de levering en plaatsing van verdeelborden, aarding, aftakdozen, kabels, … Daarnaast ook nog de verlichtingstoestellen, de universele telefoon- en databekabeling, de toegangscontrole, de brand- en inbraakdetectie, de muziekinstallatie, het badgecontrolesysteem en de deursloten en de keukentoestellen.

Shvac

Het sanitair en de hvac-installatie zijn dan weer toegewezen aan de firma Celcio uit Gent. Deze opdracht wordt geraamd op 206.280 € (btw inbegrepen). Deze opdracht omvat onder meer alle voorbereidende werken, de levering en plaatsing van verwarmingsketels, rookgasafvoer, expansievaten, leidingen, kraanwerk, verwarmingselementen, pompen, vloerverwarming, brandbeveiliging en automatische regelingen, en daarnaast ook de levering en plaatsing van thermische isolatie, sanitaire toestellen en leidingen en kraanwerk, de brandblusinstallatie en verschillende bijkomende werkzaamheden zoals herstellingen (boringen, testen, indienststelling, …).

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

In het nieuwe businesspark Rameis, net naast afrit 3 van de E411 in Maleizen (Overijse), heeft bouwbedrijf Mathieu Gijbels de eerste drie gebouwen opgeleverd. In augustus begint de bouw van kantoren en magazijnen voor vier nieuwe bedrijven. In[…]

29/06/2022 | Ondernemingen
Nieuwe schoolcampus in Laken

Nieuwe schoolcampus in Laken

DEME werkt mee aan productiesite voor groene waterstof in Oman

DEME werkt mee aan productiesite voor groene waterstof in Oman

Antwerpen creëert nieuwe stadsdelen aan rand Ringparken

Antwerpen creëert nieuwe stadsdelen aan rand Ringparken

Meer artikels