Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Herontwikkeling Tragel in Aalst definitief gestart

Gerelateerde onderwerpen :

Herontwikkeling Tragel in Aalst definitief gestart

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Aalst (AGSA), de vastgoeddochter van de stad Aalst, heeft de voorbereidende werken voor de sanering van de Tragelsite gestart. Aannemer Wanty startte op maandag 9 maart met het kappen van alle bomen op de site (foto 1). Aansluitend zal Aclagro starten met het slopen van de gebouwen aan de Tragelweg. De werken zullen tegen de zomervakantie afgerond zijn.

Sanering

De werkzaamheden zijn nodig om dit najaar de saneringswerken van de voormalige Intergemsite te kunnen aanvatten. De saneringswerken zullen gebeuren in samenwerking met de OVAM, die samen met de stad Aalst en het AGSA de werken zal bekostigen en opvolgen.

De Tragelsite betreft de ontwikkeling van in totaal een site van 14 ha tussen de Denderstraat, de Dendermondsesteenweg, de Tragel en de Aalsterse ring (R41). De site zal plaats maken voor een gemengd stadsproject (foto 2). De ontwikkeling van de gehele site zal de komende jaren in verschillende fasen uitgevoerd worden.

Ruggengraat

Centraal in het project zal de Nieuwe Tragelweg aangelegd worden, die de ruggengraat zal vormen voor het gehele gebied. De eerste fase betreft de realisatie van het noordelijke deel van de site, gelegen het dichtst tegen het ringviaduct. Hier komen een multifunctioneel evenementencomplex (met onder meer een nieuwe baskettempel voor Okapi Aalstar), winkels, kantoren en woningen. Ook de bestaande handelszaken Blokker, Leenbakker en Aldi zullen hun toekomstige vestiging vinden in dit nieuwe project.

'De ontwikkeling van de Tragel is een belangrijk hefboomproject om Aalst als centrumstad blijvend op de kaart te zetten. Door de realisatie van het multifunctioneel evenementencomplex, samen met de realisatie van de Nieuwe Tragelweg, zal Aalst definitief haar industrieel verleden achter zich laten en zich toekomstgericht naar de Dender keren', vertelt burgemeester en AGSA-voorzitter Christoph D'Haese.

Pendelparking

'De Nieuwe Tragelweg wordt de ruggengraat voor alle ontwikkelingen op de site, maar is tegelijk ook een nieuwe snelle verbinding vanaf de ring naar de pendelparking achter het station. Ook daar komt een geheel nieuwe invulling met een parkeergebouw, woningen en kantoren. Dit vormt een nieuwe stap in de ontwikkeling van de stationsomgeving van Aalst. Bij de Nieuwe Tragelweg komen nieuwe fietspaden naar het stadscentrum', pikt ondervoorzitter Ann Van de Steen in. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WDP bouwt distributiecentrum in Gent

WDP bouwt distributiecentrum in Gent

Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent wordt uitgebreid met een megadistributiecentrum van 150.000 m². WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning. Die wordt verwacht in het voorjaar van 2021, waarna de[…]

01/12/2020 | Gentse kanaalzoneGent
Revive zoekt met Nederlandse partner naar nieuwe projecten

Revive zoekt met Nederlandse partner naar nieuwe projecten

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Meer artikels