Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Heroma ontwikkelt inrichting voor bedrijfswagens in eigen huis

Heroma ontwikkelt inrichting voor bedrijfswagens in eigen huis

Heroma ontwikkelt en produceert alle bedrijfswageninrichtingen zelf. Daarvoor beschikt het bedrijf over 3D-ontwikkelingssoftware. Dit geldt niet alleen voor de bedrijfswageninrichtingen, maar ook voor de bagagedragers, glasdraagsystemen (zowel voor op als in de wagen), signalisatieklappanelen, vloer- en zijwandbekledingen, enz.

Zeer flexibel

Door de eigen ontwikkeling is Heroma zeer flexibel inzake maatvoering. 'Wij beschikken over een standaard gamma met vijf dieptes, vijf hoogtes en meer dan tien lengtes. Zo wordt het mogelijk een bestelwagen zo efficiënt mogelijk uit te bouwen', klinkt het. Voor de bedrijfswageninrichtingen wordt gebruik gemaakt van zowel metalen onderdelen als van aluminium profielen. Bagagedragers en glasdraagsystemen zijn volledig uit aluminium gemaakt. Jaarlijks verlaten bijna 1.000 wagens de werkplaatsen van Heroma.

Crashtesten

Doordat veel zelf ontwikkeld wordt, staat het bedrijf ook in voor de testen. Dit gebeurt voor de crashtesten in samenwerking met het Forschungsgesellschaft Kraftfahrwesen mbH Aachen, een onderdeel van de Rheinsche-Westfälische Technische Hochschule. Voor andere proeven werkt Heroma samen met Flanders Make in Lommel en TÜV in Keulen.

Door gebruik te maken van 3D-software voor het maken van offertes ontvangt de klant bij de voorstelling van zijn project gedetailleerde tekeningen aangepast aan het voertuig. Voor de productie van bekledingsonderdelen en houten meubilair beschikt Heroma over een cnc-freesmachine met een plaatbereik van 3.800 bij 1.800 mm.

Machinepark

Het machinepark omvat materiaal voor de bewerking van zowel hout (paneelzaag, lintzaag, freesmachine, enz.) als metaal (guillotineschaar, plooibank, ponsmachine, uitstansmachine, lasapparatuur, enz.).

De montage gebeurt door vakkundig opgeleide monteurs. Enkele van hen hebben nog een opleiding gevolgd specifiek voor hun taak, zoals auto-elektricien (plaatsen van binnenverlichting, signalisatie, signalisatiepanelen, bijkomende batterijen, enz.).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen