Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Herita heeft nieuwe voorzitter

De bekende Gentse architecte Hilde Daem is aangesteld tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse erfgoedorganisatie Herita. Zij neemt de fakkel over van Jan van den Nieuwenhuijzen, die vier jaar voorzitter was en begin 2012 Herita mee op de rails zette na de fusie van Erfgoed Vlaanderen, het Forum voor Erfgoedverenigingen en het Coördinatiecentrum Open Monumentendag Vlaanderen.

'Wij willen Jan van den Nieuwenhuijzen heel graag bedanken voor zijn engagement. Onder zijn voorzitterschap is de organisatie uitgegroeid tot een toekomstgerichte erfgoedorganisatie met ambitie. Samen met de nieuwe voorzitter en bestuurders willen wij de komende jaren voort hard werken om van elke dag Open Monumentendag te maken', verklaart huidig algemeen directeur Kristl Strubbe, die zelf gedelegeerd bestuurder wordt en zal deel uitmaken van de raad van bestuur van Herita. Zij blijft het gezicht van de organisatie en zal de toekomstige koers van Herita helpen uitzetten. Een algemeen manager zal de dagelijkse werking van de organisatie op zich nemen.

Daarnaast verwelkomt Herita ook Danny De Raymaeker (ceo Optima Bank), Peter De Wilde (administrateur-generaal Toerisme Vlaanderen) en Tine Verhelst (algemeen directeur Davidsfonds) als nieuwe bestuurders. In de algemene vergadering van Herita zetelen nu ook Christine Claus (voormalig secretaris-generaal van het departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid), Valentine Deprez (curator van het Kasteel van Male in Brugge) en Simon de Merode (beheerder van het Kasteel van Westerlo). Vanuit hun eigen expertise zullen zij Herita ondersteunen in de realisatie van haar ambities voor de toekomst.

Hilde Daem is een architecte met naam en faam, bekend van het Gentse bureau Robbrecht en Daem architecten dat in 1975 werd opgericht door Paul Robbrecht en zijn echtgenote Hilde Daem. Zij ontwierpen heel wat hedendaagse landmarks. Het Gentse bureau is met 35 vaste medewerkers een middelgroot bureau in België en kan een indrukwekkende lijst met realisaties voorleggen. Hilde Daem zal mee Herita op de kaart te zetten als de referentie in erfgoedbeleving voor het publiek.

'De dialoog tussen hedendaagse architectuur en oude gebouwen en tussen stenen en mensen vind ik bijzonder boeiend. Ik vind dit sterk terug in wat Herita doet door mensen en monumenten dichter bij elkaar te brengen. Daar wil ik heel graag mee mijn schouders onder zetten', aldus Hilde Daem.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

De stad Brussel lanceert een open projectoproep gericht op initiatieven die inzetten op gender en stedenbouw. Ze maakt hiervoor 80.000 euro vrij. Volgens het Brusselse stadsbestuur is de publieke ruimte van en voor iedereen, maar wordt deze in[…]

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde