Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Herbosch-Kiere vernieuwt historische steiger aan de Theems

Gerelateerde onderwerpen :

,
Herbosch-Kiere vernieuwt historische steiger aan de Theems

Herbosch-Kiere nv en haar Britse dochteronderneming Herbosch-Kiere Ltd hebben recent een contract getekend voor de vernieuwing van Thunderer Jetty, gelegen aan de Theems in Dagenham bij Londen.
De historische steiger is eigendom van de internationale organisatie Stolthaven Terminals, die  fors investeert in de modernisering van de steiger en de terminal. Het project start in januari en zal ruim anderhalf jaar in beslag nemen.
 
Thunderer Jetty werd oorspronkelijk gebouwd in de vroege jaren 1900 en wordt vandaag geëxploiteerd door Stolthaven Terminals. Eerder werden er renovatiewerken uitgevoerd om de steiger aan te passen aan de veranderende behoeften van de scheepvaart, maar deze keer is gekozen voor een grondige en volledige vernieuwing.
 
Er komen nieuwe afmeerconstructies en steigerplatforms, er worden toegangsbruggen gebouwd, samen met de installatie van nieuwe piperacks, leidingen en elektromechanische apparatuur. De werken moeten in verschillende complexe fasen worden uitgevoerd, omdat de terminal gedurende het hele project operationeel zal blijven.
 
Om het project tot een goed einde te brengen, zal Herbosch-Kiere een beroep doen op haar eigen uitgebreide vloot van schepen en materieel en de expertise van haar medewerkers.
 
Herbosch-Kiere heeft de voorbije jaren met succes verschillende gelijkaardige steigers gebouwd in de haven van Antwerpen, en de ervaring die ze daar hebben opgedaan, zal nu worden toegepast in het Verenigd Koninkrijk. “We zijn blij te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Stolthaven Dagenham. Met de vernieuwing van Thunderer Jetty kunnen we onze positie als internationaal gespecialiseerd waterbouwer onderstrepen”, verklaart Benny De Sutter, de CEO van Herbosch-Kiere nv.
 
Volgens Bas Verheul,  Asset Management Directeur van Stolthaven Terminals, is het upgraden van de historische steiger een belangrijke mijlpaal voor Stolthaven Dagenham. “Na aanzienlijke moderniseringen en uitbreidingen op land, is dit een cruciale volgende stap in ons programma om van Stolthaven Dagenham de meest gerespecteerde terminal in het Verenigd Koninkrijk te maken. We zijn blij dat we met een ervaren aannemer kunnen samenwerken in een gezamenlijke aanpak, waardoor operationele hinder tot een absoluut minimum kan worden beperkt”, aldus Verheul.
 
Herbosch-Kiere bouwt al meer dan een eeuw aan infrastructuur in, op en vlakbij water. De onderneming onderhoudt waterwegen, is betrokken bij offshore energieprojecten, bergt schepen, voorziet funderingen en saneert vervuilde gronden. Door de jaren heen is het bedrijf erin geslaagd uitdagende en indrukwekkende projecten aan te nemen, te groeien tot een vertrouwde speler in de bouwsector en toe te treden tot de groep Eiffage, één van de grootste aannemersgroepen in Europa.
 
Stolthaven Terminals biedt met een wereldwijd netwerk van vijftien eigen en joint-venture terminals bijna vijf miljoen cbm aan opslag- en distributiediensten voor bulkvloeistoffen, waaronder chemicaliën, schone aardolieproducten, vloeibare petroleumgassen, plantaardige oliën, biobrandstoffen en oleochemicaliën. Stolthaven Terminals is een divisie van Stolt-Nielsen Limited (SNL), een langetermijninvesteerder en manager van bedrijven gericht op kansen in logistiek, distributie en aquacultuur. De portfolio van Stolt-Nielsen bestaat uit drie wereldwijde logistieke bulk- en chemicaliënactiviteiten – Stolt Tankers, Stolthaven Terminals en Stolt Tank Containers – Stolt Sea Farm en investeringen in LNG. Stolt-Nielsen Limited heeft een notering op de beurs in Oslo.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op autosnelwegen

Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op autosnelwegen

Vandaag telt Vlaanderen ongeveer 30.000 verlichtingspalen langs de autosnelwegen. 40% daarvan zijn op dit moment al uitgerust met ledverlichting. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft het Agentschap Wegen en[…]

Tijdelijke invulling voor vrijgekomen ruimte Mechelse vesten

Tijdelijke invulling voor vrijgekomen ruimte Mechelse vesten

Vlaanderen verhoogt budget voor wegen- en fietspadenonderhoud

Vlaanderen verhoogt budget voor wegen- en fietspadenonderhoud

Nieuwe fietsbrug over Vijfstraten in Sint-Niklaas

Nieuwe fietsbrug over Vijfstraten in Sint-Niklaas

Meer artikels