Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Heist-op-den-Berg breidt academie uit met een nieuwbouw

Gerelateerde onderwerpen :

Heist-op-den-Berg breidt academie uit met een nieuwbouw

De academies voor Beeldende en Toegepaste kunst en Muziek-Woord-Dans in Heist-op-den-Berg tellen samen ongeveer 2.500 leerlingen. Beide academies zijn sinds 35 jaar in één gebouw gehuisvest en kampen door de stijgende groei van het leerlingenaantal met plaatsgebrek, waardoor een aantal afdelingen reeds moesten uitwijken naar andere locaties. Het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg wil het huidige gebouw aan de Oude Godstraat uitbreiden met een nieuwbouw. Het budget bedraagt 4 miljoen '. Begin september zou het project moeten toegewezen worden aan de ontwerpers. Het toewijzen van de opdracht aan de uitvoerders is voorzien op 1 juni 2017. Het nieuwe gebouw zou dan eind december 2018 in gebruik kunnen worden genomen.

Het is de bedoeling dat leerlingen hun onderwijs kunnen volgen in een ruim gebouw dat voldoet aan de huidige akoestische, energetische en veiligheidseisen en dat bovendien beschikt over facilitaire mogelijkheden. Uit een intern rapport is gebleken dat de academie behoefte heeft aan 2.200 m² bijkomende bruto ruimte, als uitbreiding op het huidige gebouw. Het nieuwe gedeelte zal voornamelijk dienen om de academie Muziek-Woord- Dans te huisvesten. Het bestaande deel zal dan worden ingevuld door de academie Beeldende en Toegepaste kunst. Het is wel de bedoeling dat de academies in verbinding met elkaar staan, en sommige ruimtes kunnen delen zodat synergieën tussen beide academies mogelijk zijn.

De site bevindt zich aan de Oude Godstraat in het centrum van de gemeente en aan de voet van de Heistse berg. Eerder werd een masterplan voor het centrum opgemaakt waarin tevens over de academie en de rol van deze vestiging in het centrum, een visie werd neergeschreven, waarbij de as Berg - Bergstraat - Cultuurplein - Stationsstraat als ruggengraat voor het centrum fungeert.

De opdrachtgever verwacht dat de ontwerper naast een voorstel voor het nieuwe gebouw ook voorstellen formuleert over hoe de site doorwaadbaar te maken, over de organisatie en de inrichting van het omliggende publieke domein, en over de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor de gebruikers. Het resultaat zou een echte kunstencampus moeten zijn, een trefpunt voor kunstenaars waar kruisbestuiving tussen de verschillende aangeboden disciplines mogelijk is.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Er loopt een nieuw openbaar onderzoek naar het woonproject Melkerij in de dorpskern van Achterbos, een gehucht van de gemeente  Mol. Projectontwikkelaar Durban Ground-up wil op de site 37 appartementen en negen woningen creëren en[…]

16/08/2022 |
Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Meer artikels