Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hein Dirix leidt SPIE Belgium

Gerelateerde onderwerpen :

Hein Dirix leidt SPIE Belgium

Hein Dirix (foto) is op 1 maart toegetreden tot SPIE Belgium, dochteronderneming van de groep SPIE, een onafhankelijke Europese marktleider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Sinds 1 mei is Dirix benoemd tot afgevaardigd bestuurder van SPIE Belgium, waarvan hij de algemene leiding in handen neemt. Hij volgt Johan Dekempe op, die hem nog zal adviseren in zijn nieuwe functie tot 30 september, wanneer hij met pensioen gaat.

Hein Dirix is 53 jaar, heeft een diploma burgerlijk ingenieur van de KU Leuven en een diploma General Management van het Centre Européen d’Education Permanente in Fontainebleau. In 1990 begon hij zijn loopbaan bij Exxon Chemicals. Kort daarna ging hij aan de slag bij Electrabel. Hij oefende er verschillende operationele en onderhoudsfuncties uit in de centrales. Dirix werkte vervolgens een aantal jaar in de Verenigde Arabische Emiraten voor Tractebel Engineering en daarna opnieuw in België voor de BU Generation van Electrabel. In 1999 werd hij projectmanager voor de bouw van verschillende warmtekrachtkoppelingscentrales in de haven van Antwerpen en voor Zandvliet Power CCGT. Na een periode van vijf jaar als directeur van een onderhoudszone bij Electrabel verhuisde hij in 2005 naar Chili om de functie van COO van ECL op zich te nemen. Begin 2008 zette hij zijn carrière voort in Parijs als vicevoorzitter Synergy and Performance van GDF Suez. In 2010 besloot hij de overstap te maken naar Tractebel Engineering als directeur human resources, voordat hij midden 2013 algemeen directeur van Technum werd. In 2016 kwam Technum volledig onder de vleugels van Tractebel en werd hij EVP van de business line Infrastructure, Building & Environment.

In navolging van zijn voorganger zal hij SPIE verder ontwikkelen en de marktevoluties van dichtbij volgen. Hij wil de positie van de onderneming versterken om in te spelen op de uitdagingen van convergentie tussen digitalisering en de technische diensten.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

DEME bekroond als meest aantrekkelijke werkgever

DEME bekroond als meest aantrekkelijke werkgever

DEME is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot meest aantrekkelijke werkgever van België tijdens de Randstad Awards 2020. De erkenning is gebaseerd op de resultaten van een enquête bij 12.000 Belgen tussen de 18 en 65 jaar. Die[…]

29/05/2020 | DEME
Batsleer Renovatie investeert fors in hydrodemolition

Batsleer Renovatie investeert fors in hydrodemolition

Cobots: wanneer mens en robot hand in hand werken

Cobots: wanneer mens en robot hand in hand werken

Deschacht opent filiaal in Herent

Deschacht opent filiaal in Herent

Meer artikels