Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Heijmans proeftuint met ONE

Heijmans proeftuint met ONE

Proefbewoonster Carmen Felix heeft eind vorig jaar haar Heijmans ONE-huis op Zeeburgereiland in Amsterdam in gebruik genomen. Heijmans ONE is een verplaatsbaar huurhuis voor jonge eenpersoonshuishoudens. De bewoonster test en beoordeelt het huis drie maanden lang samen met Heijmans. Op basis van de bevindingen van Carmen Felix zal Heijmans het concept voort ontwikkelen om het daarna te commercialiseren.

Doelgroep

De nieuwe bewoonster past uitstekend in de doelgroep waar Heijmans ONE zich op richt. '28 jaar oud, een voltijdse baan, eigenlijk alles in m'n leven op orde, maar moeite om een woning te vinden die daar bij past. Ik woonde tot voor kort nog met een vriendin in het huis waar ik als student ook al woonde. De Heijmans ONE-woning biedt een oplossing voor dat probleem', zo verklaart ze zelf. Carmen Felix kwam uit ruim 230 sollicitaties op de vacature voor de eerste proefbewoner van Heijmans ONE als beste uit de bus.

Tekort

Heijmans ONE speelt in op het tekort aan goede betaalbare huurhuizen voor jonge, stedelijke starters. Deze veelal net afgestudeerden dreigen op de woningmarkt tussen wal en schip te vallen.

Volgens het Amsterdamse stadsbestuur telt deze doelgroep in 2050 ongeveer 700.000 personen. De woning heeft alle faciliteiten, zoals een keuken, een badkamer, een ruime woonkamer met vide, een afzonderlijke slaapkamer en een eigen voordeur met een buitenterras. De woningen zijn opgetrokken in massief hout en wekken hun eigen energie op, wat ze bijzonder energiezuinig maakt.

Verhuizen op één dag

Daarnaast biedt Heijmans ONE door zijn verplaatsbaarheid ook een oplossing voor onderbenutte gebieden in steden. Worden bouwplannen in deze zones omgezet in de realiteit, dan kunnen de Heijmans ONE-huizen in amper één dag worden vervoerd en herplaatst op een andere locatie. De huizen zijn ontwikkeld door Heijmans. Het ontwerp is van Moodworks Architecture.

Amsterdam telt in 2050 700.000 jonge starters. Signaal

Amsterdam geeft met de plaatsing van de eerste twee Heijmans ONE-huizen op Zeeburgereiland een positief signaal over de mogelijkheden van het woonconcept voor de markt. Heijmans heeft de locatie op Zeeburgereiland voor tenminste drie maanden toegewezen gekregen van de gemeente, met optie op verlenging. Eens de testresultaten verwerkt zijn, start Heij­mans met de afzet van de eerste Heijmans ONE-huizen in Nederland. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen