Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Heel wat bouwbedrijven verhuizen naar De Prijkels

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Heel wat bouwbedrijven verhuizen naar De Prijkels

Intercommunale Veneco heeft de bedrijven voorgesteld die een perceel krijgen op de uitbreiding van bedrijvenzone De Prijkels. Daarbij zijn heel wat bedrijven die een band hebben met de bouwsector. 

Renson

De Prijkels groeit met 96 ha, waarvan 55 ha netto ingevuld is als bedrijfskavels. De overige 41 ha is infrastructuur en groen. Ventilatie- en outdoorspecialist Renson uit Waregem was één van de eersten om een perceel te kopen (lees ook www.bouwkroniek.be/article/renson-bouwt-nieuwe-fabriek-en-experience-center-langs-e17.26220). Op een terrein van  95.431 m² zullen op termijn 450 werknemers aan de slag kunnen. Een andere ‘vroege’ koper was restauratiespecialist Groep Monument (8.680 m²) uit Deinze/Ingelmunster. 

Beddeleem

Afwerkingsbedrijf Beddeleem verhuisde in 2002 naar De Prijkels. Sindsdien is de omzet verdubbeld en het personeelsbestand gegroeid naar 180 medewerkers. Om verdere groei te garanderen is een uitbreiding noodzakelijk. Op de nieuwe site van 27.350 m² bouwt Beddeleem de schrijnwerkactiviteiten met maatmeubilair en de productie van binnendeurplaten uit. 
 
“Beddeleem investeert permanent in de ontwikkeling van duurzame producten en productieprocessen door o.m. het gebruik van PEFC- en FSC-gecertificeerd hout, het opwekken van de eigen elektriciteit met een fotovoltaïsche zonne-installatie,…. Onze VCA, ISO14001 en ISO9001 certificaten getuigen hierbij van de maximale aandacht die Beddeleem besteedt aan veiligheid, milieu en kwaliteit”, duidt CEO Hendrik Daneels van Beddeleem.  

Wegmarkeringen De Groote

Wegmarkeringen De Groote is dé specialist op het vlak van wegmarkeringen, belijningen en het verwijderen ervan. Ook plaatst het bedrijf stalen en houten vangrails. De roots van het bedrijf liggen in De Prijkels en daarom kozen zij ervoor om te verhuizen naar een perceel van 32.180 m² op deze zone. “De bedoeling is om een site te ontwikkelen met de meest geavanceerde duurzame technologieën. Dit komt niet enkel het bedrijventerrein ten goede, maar zorgt er ook voor dat ons personeel in de meest optimale omstandigheden zal kunnen werken zowel op het vlak van ergonomie als ecologie”, meldt gedelegeerd bestuurder Ann Dessein van Wegmarkeringen De Groote. 

Fixatti

Fixatti, in De Prijkels beter bekend als Dakota, is gespecialiseerd in de productie en verkoop van kunststof granulaat en poeders die worden gebruikt als lijm en coatings in o.m. de bouw. Fixatti breidt uit met een oppervlakte van 13.507 m² nabij de huidige vestiging. “We hopen op termijn 40 extra medewerkers aan te werven om onze expansie verder te zetten”, klinkt het bij Denijs Van de Weghe, voorzitter van de raad van bestuur van Dakota nv/Breco bvba. Fixatti bekijkt met buurbedrijf Rabotvins of ze parkeerplaatsen kunnen delen.

Huurland

Het hoofdkwartier van materieelverhuurder Huurland verhuist van Gent naar een perceel van 12.399 m² op De Prijkels. Ze bouwen er geen rechtstreeks verhuurpunt uit, maar zullen van daar wel de grotere machines beleveren. Het bedrijf wil op de nieuwe site opleidingen voor heftruckchauffeur en graafkraanmachinist aanbieden. “Huurland heeft een groene bedrijfsvisie en wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het opwekken van eigen elektriciteit met zonnepanelen, het voorzien van verwarming met geothermie en de recuperatie van regenwater om de machines te reinigen, zullen zeker aangewend worden om tot een CO2-neutraal terrein te komen”, belooft Pascal Ameloot, gedelegeerd bestuurder Huurland.

New Glass Technology

New Glass Technology (NGT) is een jong glasbedrijf, gespecialiseerd in de toelevering van complexe glasproducten zowel voor de bouw als maritieme markt. Het bedrijf biedt een breed gamma aan van gebogen, kogelwerende, ontspiegelde, verwarmde, brandwerende en veel andere glasproducten. Vooral de volglazen balustrades en glazen vloeren kennen de jongste jaren een enorme opmars. Door de toenemende activiteiten en de sterke groei van New Glass Technology ging het bedrijf op zoek naar een groter perceel. “De verhuis naar een perceel van 14.253 m² in De Prijkels biedt zowel inzake mobiliteit als ruimte de mogelijkheid om onze groei verder te zetten”, stelt zaakvoerder Yano Vankersbilck van New Glass Technology. 

Andere bedrijven

De andere bedrijven die een perceel kregen op de uitbreiding van De Prijkels zijn Spraying Systems uit Gent, Boons Fis (van industriële apparatuur voor reiniging, handling en hygiëne), BX Trade (o.m. productie van zitzakken), Cartonnages Roland (productie van banket-, praline- en buchedozen), Creaplan (ontwerpen en bouwen van beursstanden), Dematra (transportbedrijf), Garden Consulting (tuinmeubilair), Rabotvins en Sadel (roestvaststaal). 
 
De infrastructuurwerken zitten in de eindfase. De nieuwe wegen in de uitbreidingszone Zuidwest zijn in gebruik genomen. Ook de verbinding van de E3-laan met de Souverainestraat werd de voorbije maanden gerealiseerd. De fietspaden op de centrale as worden binnenkort geasfalteerd.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels