Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hecta wijzigt naam in ION

Projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder Hecta wijzigt zijn naam in ION. De lancering van de nieuwe merknaam markeert een nieuwe groeifase voor de Waregemse onderneming. Er werd een ambitieuze groeistrategie uitgetekend, waarin het nieuwe ontwikkelingsfonds Premier Development Fund een cruciale rol speelt.

Vastgoedspecialisten Davy Demuynck en Kristof Vanfleteren richtten hun bedrijf Hecta op in 2011, met de steun van de ervaren ondernemers Paul Thiers en Jan Ruysschaert. Het bedrijf specialiseerde zich in complexe gemengde projecten, met zowel residentieel als commercieel vastgoed. Vandaag heeft ION alle expertise in huis om projecten te ontwikkelen, zowel privé als in publiek-private samenwerking. Het beschikt over een team van tien medewerkers.

'Ons bedrijf is sterk gegroeid. Om dat succesverhaal voort te zetten, hebben we ons team uitgebreid en kiezen we nu ook voor een nieuwe naam. Het woord ion komt uit het Grieks, en betekent 'gaande'. We kozen voor die term omdat we constant in evolutie zijn', legt Davy Demuynck uit.

ION bouwde in ruim drie jaar tijd een mooie portefeuille uit, die intussen vijftien vastgoedprojecten telt, verspreid over heel België. Daarbij hoort o.m. het project The Village in Leuven, dat de bouw van de nieuwe hoofdzetel van het Davidsfonds combineert met de realisatie van 250 studentenkamers.

In Turnhout herontwikkelt ION de stationsbuurt in het kader van een innovatief stedelijk pps-project vlakbij het station en de nieuwe jachthaven. In Knokke start dit najaar de bouw van Beau de L'Air, een project met 55 assistentiewoningen. Deze nieuwbouw op een domein van 6000 m² is goed voor een investering van meer dan 20 miljoen '.

'We willen onze portfolio uitbreiden met nog meer en grotere projecten. Om dat mogelijk te maken, hebben we recent het Premier Development Fund opgericht. Met dit nieuwe fonds hebben we een dubbel doel voor ogen: we willen oplossingen op maat aanbieden aan investeerders en tevens duurzame projecten ontwikkelen met een belangrijke toegevoegde waarde voor de eindgebruikers. In onze projecten besteden we bijzondere aandacht aan zowel de architectuur als de ecologische karakteristieken van de gebouwen. 'Het naadloos laten inpassen van gebouwen in de omgeving biedt een directe en belangrijke meerwaarde bij binnenstedelijke ontwikkelingen', verklaart Kristof Vanfleteren.

'Duurzaamheid is cruciaal voor ION. De ecologische voetafdruk van onze gebouwen wordt van bij de start van het ontwerp in kaart gebracht. Dankzij de integratie van de meest recente technieken, kunnen we de totale kost voor de toekomstige gebruiker en de impact op de omgeving beperken. Dat is de toegevoegde waarde die wij willen creëren voor alle betrokkenen', besluiten beide vennoten. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Brussel is van 3 tot 6 oktober voor de eerste keer gaststad voor het jaarlijkse ISOCARP World Planning Congress. Het evenement vindt plaats in het Maison de la Poste op de Thurn & Taxis-site. Voor de praktische organisatie van dit congres[…]

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Vlaamse subsidies voor beginnende exporteurs

Vlaamse subsidies voor beginnende exporteurs

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel