Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hasselt opent stedelijk zwembad Kapermolen

Gerelateerde onderwerpen :

Hasselt opent stedelijk zwembad Kapermolen

Op 22 juli openden de Hasseltse burgemeester Hilde Claes (m. op foto onderaan) en schepen van Sport Habib El Ouakili (tweede van r.) het nieuwe stedelijke zwembad Kapermolen (foto boven) in park Kapermolen aan de Koning Boudewijnlaan, waarvoor voormalig schepen van Sport Brigitte Smets jarenlang heeft geijverd. Ook (voort vanaf l.) schepen van Financiën, Jeugd, Personeel en Administratie Valerie Del Re, OCMW-voorzitter Nadja Vananroye en schepen van Economie en Ruimtelijke Ordening Tom Vandeput doken in het zwembad.

Het complex telt twee sportbaden, een olympisch buitenbad met ligweide, een wildwaterbaan, twee golfslagbaden en twee kinderbaden evenals een vergaderzaal en een polyvalente zaal. Het complex, dat 21 miljoen ' kostte, beschikt tevens over een mobiele lift waarmee personen met een beperking in en uit elk bad kunnen geholpen worden.

Door de verdubbeling van de zwemwatercapaciteit van 476 naar 956 m² wordt het zwembad veel toegankelijker voor recreatieve gebruikers (de openingsuren worden sterk uitgebreid en ze kunnen op elk moment vrij komen zwemmen) en voor scholen en sportclubs. Binnen kunnen tot 700 zwemmers terecht. Bij heel mooi weer, wanneer het buitenzwembad en de ligweide ook geopend zijn, stijgt de maximumcapaciteit tot 2.500 personen. Op de website kan je in realtime volgen hoeveel bezoekers in het zwembad aanwezig zijn en hoeveel er nog bijkunnen; de teller aan de ingang van het zwembad wordt immers rechtstreeks gestreamd via de website.

'Het Hasselts Energiebedrijf (HEB) droeg bij tot de investering in drievoudig glas, die zorgt voor een minderverbruik van zowat 30.000 kWh of meer dan 1.600 ' per jaar. Het automatische rolluik over het buitenbad bespaart jaarlijks 280.000 kWh of iets meer dan 15.000 ' omdat het bad niet telkens opnieuw volledig hoeft verwarmd te worden', signaleert schepen van Energie en Duurzaamheid Joost Venken. In de muren is stevige isolatie voorzien en een groendak verbindt het nieuwe zwemcomplex naadloos met het park. Voor een hapje of een drankje is er de sfeervolle Bermudas Beach Bar. Rond deze tijd moeten ook alle afbraak- en opruimingswerken aan het oude zwembad afgerond zijn.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

De warehousing- en distributiespecialist Dematra uit Nazareth bouwt op zijn site nabij de E17 in Kruisem een enorm volautomatisch palletmagazijn, goed voor 80.000 pallets en 12.000 in- en uitgaande palletbewegingen per dag. De bouw vergt een[…]

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Meer artikels