Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Harol AIR doet je meer buiten leven

Harol AIR doet je meer buiten leven

Op Batibouw toont Harol opnieuw zijn talent om het leefcomfort in en rond de woning te verhogen. Van een voorzetscreen op zonne-energie tot een garagepoort met panoramavenster: elke oplossing draagt bij tot meer comfort, energie-efficiëntie, veiligheid en design. De absolute blikvanger dit jaar is Harol AIR, een terrasoverkapping die uitnodigt om het hele jaar buiten te leven.

Harol AIR, de nieuwste buitenlevenoplossing van Harol, biedt meer bescherming en vrijheid. De verticale en horizontale screens met duurzame zip-technologie beschermen tegen te veel zon en regen. Als de screens opgerold zijn in de kast geniet je maximaal van het natuurlijke daglicht en na zonsondergang kan je onder de sterrenhemel blijven zitten dankzij de geïntegreerde ledverlichting. Optionele glazen screens maken het comfort compleet. Zo maakt Harol het onder het motto ‘Leef meer buiten’ mogelijk om voortaan het hele jaar van tuin en terras te genieten.

Harol AIR combineert een zeer compacte kast met een strakke afwerking zonder zichtbare schroeven. Doordat het doek volledig opgerold kan worden in de afgesloten kast is het beschermd tegen weer en wind. De duurzame zip-technologie garandeert jaren intensief gebruik zonder aan schoonheid of kwaliteit in te boeten. Zo biedt Harol een beloftevol vervolg in zijn awardwinnende concept van verandazonwering (Z&R Product of the Year Award 2016). De maximale overspanning bedraagt 6 x 5 m.

SC800-ZIP Solar

Harol lanceert met de SC800-ZIP Solar ook als eerste een voorzetscreen op zonne-energie. Het is vernieuwend voor de consument en eenvoudig voor de installateur, want de installatie van het zip-screen gebeurt zonder breek- of elektriciteitswerken. Onderhoud en nazicht gebeuren eveneens in een handomdraai dankzij toegang tot de kast via slechts twee schroefjes vooraan. De batterij kan zowel in als buiten de kast worden gemonteerd. De kastmaten zijn 90, 110 en 150 cm; de maximale oppervlakte bedraagt 7,5 m2.

ALU42

De keuze voor rolluiken is in de eerste plaats een keuze voor veiligheid en energiezuinigheid. Met de nieuwe isolerende aluminium rolluiklamel ALU42 komt Harol nog meer tegemoet aan deze behoeften zonder design en comfort uit het oog te verliezen.

Zo is ALU42 dankzij de nieuwe schuimkern die 20% steviger is dan een standaardschuimkern nog beter bestand tegen wind en neerslag, tegen vervorming (15% hogere torsieweerstand) en tegen schade door hagelinslag (11% kleinere kans). Bovendien heeft ALU42 een beter isolerend vermogen (delta R-waarde van 0,16 m²K/W) en een beter geluidscomfort (de nieuwe vorm van de lamel dempt nog meer het geluid).

ALU42 is beschikbaar in liefst 24 kleuren en is daardoor de meest kleurrijke aluminium lamel op de markt. Dankzij dit uitgebreide palet kan de kleur van de lamel perfect afgestemd worden op de kast, de woning en het schrijnwerk. Het resultaat is een rolluik dat naadloos aansluit op de woning.

Decoroc-kleurencollectie Deceuninck voor garagepoorten

Harol biedt als enige producent van garagepoorten het originele assortiment van 15 premium Decoroc-kleuren van Deceuninck aan op al zijn garagepoorten. Hierdoor sluiten die naadloos aan bij de ramen van Deceuninck, wat voor nog meer visuele eenheid zorgt. Deze keuze past in de filosofie van Harol om zoveel mogelijk eenheid te creëren met het buitenschrijnwerk. Bovendien biedt Harol al jaren alle RAL Classic-standaardkleuren en standaardstructuurlakkleuren van een selecte groep raamfabrikanten (Reynaers, Sapa, Profel, Finstral, Aliplast en Deceuninck) aan zonder toeslag.

Panoramavensters

Met de nieuwe panoramavensters voor garagepoorten speelt Harol in op de vraag naar meer natuurlijk licht in de woning. Via de verticale vensters bovenaan de poort kan natuurlijk licht binnengeleid worden in de meestal donkere garage. Dit verhoogt onmiddellijk het comfort en is interessant voor wie zijn garage actief gebruikt als hobbyruimte. De panoramavensters worden standaard in de kleur van de poort gelakt en zijn beschikbaar voor de sectionale modellen SP900 en SP800.

Het Belgische familiebedrijf Harol, opgericht in 1946, ontwikkelt innovatieve totaaloplossingen met de focus op leefcomfort, energiebesparing, design en veiligheid. Het complete gamma maakt van Harol één van de meest toonaangevende fabrikanten van rolluiken, zonwering, poorten en buitenleven in Europa. Harol, gevestigd in het industriepark Webbekom (Diest), exporteert naar meer dan dertig landen en heeft zowat 280 medewerkers in dienst. Dankzij een sterk netwerk van exclusieve verdelers en ervaren installateurs is de klant altijd zeker van een snelle levering en een professionele plaatsing.

Harol - Paleis 4 - Stand 4227

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Vorig jaar maakten nog meer gezinnen gebruik van de historisch lage rente om hun woning te renoveren. Bij Belfius was zelfs één renovatielening op twee bedoeld om het huis of appartement veiliger en/of energiezuiniger te maken. Dat[…]

01/03/2021 | BelfiusRenovatie
Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels