Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Hansea koopt 25 elektrische bussen

De private busmaatschappij Hansea koopt bij bij MAN Truck & Bus 25 Lion’s City E bussen die in heel Vlaanderen in het openbaar vervoer zullen worden ingezet. De aankoop gebeurt na een succesvol proefproject in het Antwerpse waarbij door dochteronderneming De Polder een tijdlang met een dergelijke bus werd gereden. Alle voertuigen zullen nog vóór het einde van dit jaar worden geleverd.

Hansea werkt in opdracht van de openbare vervoersmaatschappijen De Lijn en TEC en verzorgt ook school- en personeelsvervoer en autocardiensten. Enquêtes tijdens het proefproject, wezen uit dat reizigers onder de indruk waren van het voertuig dat scores haalde van 95% voor toegankelijkheid en 80% voor het comfort van elektrisch rijden.
 
De 25 elektrische bussen hebben een lengte van 12 m en beschikken over heel wat comfort. Dat gaat van lederen bekleding tot USB-oplaadpoorten en een elektrische rolstoelplaat met bediening vanuit de stuurpost. Het MAN OptiView camerasysteem dat de traditionele spiegels vervangt, verhoogt de veiligheid dankzij een betere zichtbaarheid in de dode hoeken.
 
Het inzetten van een elektrische vloot vergt inspanningen op het vlak van personeel en (laad)infrastructuur. Zo moeten medewerkers worden opgeleid inzake techniek en veiligheid. Elektrische bussen reageren anders dan conventionele bussen en de gebruikte technieken zijn grotendeels nieuw. 
 
Ook het laadproces vergt een specifieke planning en de stroomvoorziening van het hoofdnet moet worden verzwaard om voldoende capaciteit te voorzien voor het opladen van de bussen. 
 
Om alles in goede banen te leiden werd bij Hansea een specifieke werkgroep opgericht die ondersteuning krijgt van het MAN eMobility team. Dit team biedt specifieke opleidingen om een geslaagde transitie naar een elektrisch wagenpark voor de klant te garanderen.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Krachtenbundeling voor reiniging stedelijke gebieden

Krachtenbundeling voor reiniging stedelijke gebieden

Aebi Schmidt en Hilaire van der Haeghe bundelen hun krachten voor de verdeling van de straatveegmachines en werktuigdragers op de Belgische markt. Daarmee zet Hilaire van der Haeghe een nieuwe stap in de wereld van de reiniging van stedelijke[…]

02/06/2022 | Ondernemingen
Meer bouwmachines verkocht in 2021

Meer bouwmachines verkocht in 2021

Van der Ende Groep haalt twee directieleden binnen van buiten de sector

Van der Ende Groep haalt twee directieleden binnen van buiten de sector

Miller Formless ESA levert zijn eerste glijbekistingsmachines met 3D/GPS

Miller Formless ESA levert zijn eerste glijbekistingsmachines met 3D/GPS

Meer artikels