Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Hansa lanceert 3S-installatiesysteem

Gerelateerde onderwerpen :

Hansa lanceert 3S-installatiesysteem

De wastafelkraan Hansapinto van Hansa krijgt als eerste het innovatieve 3S-installatiesysteem. Het moet de installateurs helpen de kraan makkelijker te installeren.

De specialist in sanitaire kranen ontwikkelde een vernuftig systeem om tijd te winnen. De wastafelkraan Hansapinto illustreert in drie stappen het gemak van de nieuwe 3S-installatie. “Dankzij 3S monteer je een wastafelkraan, zoals Hansapinto, sneller dan ooit, zonder aan comfort of kwaliteit in te boeten. We weten hoe we professionals blij kunnen maken, namelijk met een eenvoudige, snelle en veilige montage van producten”, zegt Jos Verstraten van Hansa.

Één bouwelement

Met 3S heeft het ‘System für Schnelle und Sichere Installation’ van Hansa zijn naam alvast niet gestolen. Zo gaat 3S nog een stap verder dan de Rapidbevestiging (steunbout en moer) waarover de mengkranen van Hansa al beschikken. “Voortaan zijn alle belangrijke componenten voor de bevestiging – zoals bevestigingsplaat, dichting en moer – in één bouwelement geïntegreerd. Zo kan er niets verloren gaan én valt de lastige hantering van kleine onderdelen weg. Een troef, zeker bij een moeilijke toegang. Alle montagestappen kunnen nauwkeurig en sneller worden uitgevoerd, zelfs een ‘blinde’ of eenhandige installatie is mogelijk”, zegt Jos Verstraten van Hansa.

Werking

Jos Verstraten van Hansa legt uit hoe makkelijk het installatieproces verloopt. “Schuif eerst de 3S-installatieconus op de steunbouten. Door de bijzondere constructie blijft de conus zelf staan op de draad en is de kraan reeds gefixeerd. Draai de moer met een paar wentelingen vast, zo is de inbouw van de kraan meteen klaar. Demonteren is net zo makkelijk. Maak de moer opnieuw los en haal de conus eraf. Het losschroeven van de moer over de hele draad valt weg.” Het nieuwe systeem is geschikt voor montagediktes tussen 1 en 40 mm en past zowel op stalen bladen als inbouwplaten. “De hoogwaardige materialen, zoals edelstaal en heel vast glasvezelversterkt kunststof, tekenen voor een sterke mechanische stevigheid, een hoge chemische resistentie en een lange levensduur van de componenten, zelfs bij een grote belasting”, zegt Verstraten.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe baas voor Vasco Group

Nieuwe baas voor Vasco Group

Christian Schmitz-Eckert, tot voor kort Chief Ventilation Officer bij Vasco Group uit Dilsen, is aangesteld als de nieuwe CEO van de specialist in binnenklimaat. Hij volgt in die functie Stefan Böni op die zijn carrière een nieuwe[…]

Renson geeft een CO2-meter aan elk van zijn werknemers

Renson geeft een CO2-meter aan elk van zijn werknemers

Vanpoucke wordt commercieel directeur bij Remeha

Vanpoucke wordt commercieel directeur bij Remeha

Daikin bouwt hypermodern ontwikkelingscomplex in Gent

Daikin bouwt hypermodern ontwikkelingscomplex in Gent

Meer artikels