Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Group GL start tweede appartementsblok Franse Bos in Genk

Gerelateerde onderwerpen :

Group GL start tweede appartementsblok Franse Bos in Genk

Didier Appeltans en Jos Dubois van d&d architecten uit Hasselt, de Genkse burgemeester Wim Dries en Ghislain Lenaers van Group L (vanaf l.) legden de eerste steen van het tweede appartementsblok in Franse Bos.

De Genkse burgemeester Wim Dries, projectontwikkelaar Ghislain Lenaers van Group GL en architect Jos Dubois legden op vrijdag 20 april de eerste steen van het vastgoedproject Franse Bos Blok B aan de Winterslagstraat.

Tijdens het weekend van 21 en 22 april konden de bouwwerven van blok A en blok B in het groen ter gelegenheid van Nieuwbouwzondag bezichtigd worden tijdens een werfweekend.

Met 3 ha bos en twee woonvolumes biedt Franse Bos plaats aan 57 stijlvolle luxeappartementen. In een latere fase worden daar nog eens drie extra woonvolumes aan toegevoegd. Hiermee ontwikkelt Group GL een riant woondomein tussen de bomen aan de Genkse stadsrand.

Burgemeester Dries is blij dat dit vastgoedproject zich in zijn stad vestigt. “De huidige woonnormen motiveren compact en milieuvriendelijk wonen en daarvan zijn ook wij in Genk voorstander. Je kan zuinig energieverbruik dankzij een project als Franse Bos nog prima combineren met weidse rust, ongerept groen en een aangenaam ruimtegevoel. Iets meer dan een jaar geleden stonden we hier ook al voor een eerstesteenlegging; nu staat de tweede fase op het programma met 57 woningen op een schitterende locatie op de as tussen Genk-centrum en C-mine en nabij de E314. Hierbij vormen de open ruimtes en de aanplanting van bijkomende bomen in deze parkomgeving extra troeven”, looft hij.

“Je bent hier omgeven door natuurschoon en toch woon je in een appartement aan de stadsrand. Deze unieke locatie leende zich perfect tot een ecologisch verantwoorde en luxueus afgewerkte residentie”, vult Ghislain Lenaers aan.

Architect Jos Dubois noemt dit meergezinscomplex een mooi afgesloten geheel in het park Frans Bos dat een geslaagde combinatie vormt tussen een heel fraaie baksteenstructuur en een ranke staalstructuur met heel grote ramen en fraaie, ruime terrassen. “Het aanbod is heel divers met appartementen in verschillende groottes. Ze bieden betaalbare luxe, een mooie afwerking en de mogelijkheid om à la carte naar eigen smaak te worden ingericht. We kunnen ook twee kleine appartementen samenvoegen tot één groot en van drie appartementen twee maken. Dit project ligt bovendien in een autoluwe tuinomgeving waar de voetganger baas is en alleen verkeer van en naar de appartementen mogelijk is”, stelt hij.

Het privéwoonbos pronkt met heel wat uitzonderlijke troeven. “Bewoners krijgen toegang tot het domein via een statige houten toegangspoort, ingebed in een natuurstenen wand. De aangelegde oprijlaan geeft extra cachet aan de omgeving”, luidt het.

Architectuur in lijn met de natuur

Kopers kunnen hun appartementen zelf vorm geven dankzij de afwerkingsmogelijkheden naar keuze. Grote glaspartijen en glazen borstweringen creëren een bekoorlijke lichtinval en een fraai uitzicht. d&d architecten uit Hasselt tekende een esthetisch mooie inpassing van de appartementen in hun natuurlijke omgeving. “De woningen zijn allemaal voorzien van een zonnig terras tussen de kruinen en prachtige uitzichten op de bomen. Dat was voor ons een must. In de open staalstructuur creëerden we ruimte voor verticaal groen, waardoor de grens tussen woning en bos vervaagt. De groene daken maken de integratie met de natuur compleet”, signaleert het architectenkantoor.

Ook aan maximaal wooncomfort is gedacht. Dat uit zich vooreerst in de ruime, aangename woonoppervlakte: de koopappartementen in Franse Bos variëren van 73 tot 108 m² en je kan er ondergronds parkeren. “Op die manier werden de waardevolle bomen zoals eiken, lindes, berken en dennen zoveel mogelijk bewaard”, weet Wim Dries. Voorts is er ook nog een gemeenschappelijke fietsenstalling en zijn individuele bergingen voorzien.

Group GL nv uit Houthalen maakt deel uit van het bedrijvennetwerk van Ghislain Lenaers en ontwikkelt commerciële, residentiële en industriële vastgoedprojecten in heel België. Hierbij tracht de groep doordacht, duurzaam en steeds verrassend, creatief en innovatief tewerk te gaan.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Bouwonderneming Besix wint het contract voor de vernieuwing van een 1,46 km lange kademuur langs de rechteroever van het Albertkanaal in Schoten. Het gaat om een project van de Vlaamse Waterweg ter waarde van 8,3 miljoen €. De werken[…]

15/01/2021 | ProjectenBesix
Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Meer artikels