Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

De ontwikkeling van de Regattawijk, het grootste woonproject van Antwerpen, gaat na tien jaar bouwen de laatste rechte lijn in. Projectontwikkelaar Vooruitzicht is gestart met de voorbereiding van het laatste bouwveld dat goed is voor de realisatie van in totaal 76 eengezinswoningen en 94 appartementen. Waar mogelijk worden de nieuwe woningen nog voorzien van thuiswerkplekken.
Nu de wijk aan haar finale fase begint, komt ook de zoektocht naar handelsfuncties zoals bakkers, beenhouwers, kappers en horeca-uitbaters in een stroomversnelling. Intussen loopt de verkoop sneller dan verwacht en komt Regatta volop tot leven.
 
“Linkeroever is aan een ongeziene remonte bezig. De vraag naar zowel betaalbare appartementen als luxe-appartementen is groot. In totaal biedt de wijk straks plaats aan 4.600 bewoners”, zegt Colin Sewalt, commercieel directeur van Vooruitzicht.
 
De eerste steen voor de nieuwe Regattawijk werd reeds tien jaar geleden gelegd. Vandaag gaat de ontwikkeling van deze nieuwe wijk tussen de Blancefloerlaan en het Antwerpse Galgenweel de laatste rechte lijn in met ontwikkeling van de zevende en laatste woonwijk Castor.
 
Het gaat om 76 energiezuinige huizen van gemiddeld 150 m², elk met een eigen tuin, en 94 appartementen van 65 tot 150 m², verdeeld over zes gebouwen. Op termijn zal de Regattawijk liefst 2.100 woningen tellen. Het vormt hiermee de grootste woonwijk die momenteel in Antwerpen wordt gebouwd. Binnenkort start ook de bouw van een reeks appartementen die de nieuwe wijk zal omgeven.
 
“De ontwikkeling van het zevende bouwveld Castor is één van de belangrijkste mijlpalen in de ontwikkeling van de Regattawijk. Ook hier zullen we er opnieuw voor zorgen dat het een aangename en levendige woonbuurt wordt met veel groen en voldoende speelruimte voor de jongsten. Mede door het Galgenweelpark van 12 ha dat vlakbij ligt, willen hier steeds meer mensen komen wonen. De nieuwe fietsersbrug over de Schelde die de wijk tegen 2024 met Rechteroever verbindt, zal de populariteit van Regatta alleen maar een boost geven”, verwacht Colin Sewalt.

Thuiswerkplekken

Omdat het er naar uitziet dat thuiswerk een nieuwe gewoonte wordt, paste projectontwikkelaar Vooruitzicht samen met AWG Architecten in volle coronacrisis zijn bouwplannen waar mogelijk nog aan. Met enkele eenvoudige wijzigingen in de woonindeling, zoals een nieuw ingebouwde nis of een kleine herindeling van de slaapkamers, kunnen de inwoners van de Regattawijk binnenkort ook thuis aan het werk.
 
Intussen is ook de zoektocht naar handelaars en winkeluitbaters volop aan de gang. Het is al zo goed als zeker dat er een koffiezaak komt in de populaire wijk, maar voor de andere panden liggen nog alle mogelijkheden open. Het gaat in totaal om twintig handelsfuncties die nog moeten ingevuld worden en de projectontwikkelaar ziet het breed: zowel bakkers, slagers als horeca-uitbaters of kappers komen in aanmerking. Binnenkort start Vooruitzicht met de eerste gesprekken.
 
De eerste bewoners van Castor zullen in 2023 hun intrek kunnen nemen. De verkoop van de woningen verloopt overigens vlotter dan aanvankelijk gedacht: zo werd recent de duizendste woning verkocht. Vooruitzicht had niet verwacht dat de verkoop zo’n vaart zou nemen.
 
“We merken dat de vraag naar woningen heel groot is: zowel bij de zogenaamde ‘starters’ op de woningmarkt, als bij kopers die het luxesegment verkiezen. Het toont aan dat Linkeroever almaar populairder wordt en dat meer Antwerpse huizenjagers op zoek zijn naar een betaalbare woning met een tuin op wandel- en fietsafstand van het stadscentrum. Door de nieuwe Oosterweelverbinding zal de bereikbaarheid ook een pak verbeteren”, besluit Colin Sewalt.

Colin Sewalt, commercieel directeur van Vooruitzicht.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels