Volg Bouwkroniek

Abonneer u Aanmelden

Grootste scholenbouwproject in aanbesteding

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
cadix 3

Heel wat decorbouwers, drukkers, grafisch vormgevers… werden gevormd in deze school.

Scholen van Morgen heeft onlangs de aanbesteding gelanceerd van Campus Cadix in Antwerpen, een technische en creatieve campus met 24.000 m² gebouwen, zowel restauratie als nieuwbouw. Dit is het grootste investeringsproject van Scholen van Morgen. De werken moeten starten in het najaar en alles moet afgerond zijn midden 2021.

Scholen van Morgen is een project van de Vlaamse overheid, AG Real Estate en BNP Paribas Fortis. Deze publiek-private samenwerking zorgt voor het ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van 165 scholenbouwprojecten in Vlaanderen. Campus Cadix is het grootste bouwproject, met een investering van 51,7 miljoen €. De school zal 1.175 leerlingen verwelkomen.

Het ontwerp van architectenbureau Korteknie Stuhlmacher - dat optreedt namens het internationale samenwerkingsverband KSA-Hildundk Architecten - is gebaseerd op meervoudig ruimtegebruik. Dit wil zeggen dat klaslokalen verschillende werkvormen en groepsgroottes moeten kunnen huisvesten. Projectlokalen stellen leerlingen en andere gebruikers in staat om samen te werken, elkaar te ontmoeten, zaken te bouwen… Ateliers worden zo ontworpen dat ze gebruikt kunnen worden voor diverse doeleinden en gebruikers. De technische en creatieve campus wil een open gebouw zijn waar de kloof tussen onderwijs en de arbeidsmarkt verdwijnt.

Het project omvat de volledige restauratie van het Van Averbekegebouw en het gedeelte van de CAD-loodsen dat in gebruik is door de school, alsook een nieuwbouw aan het Kempisch Dok, goed voor totaal 24.000 m².

De school bundelt heel wat creatieve richtingen van het stedelijk secundair onderwijs in Antwerpen. Heel wat decorbouwers, drukkers, grafisch vormgevers… werden gevormd in deze school. Het Van Averbekegebouw in de Cadixstraat is echter zo versleten dat een grondige renovatie noodzakelijk is. Bovendien barst de school uit haar voegen. Vandaag zitten de leerlingen verspreid over verschillende locaties in de stad.

 

Meest aanbevolen artikels

Omgeving wint drie keer met centrumvernieuwing

Omgeving wint drie keer met centrumvernieuwing

Studiebureau Omgeving uit Berchem heeft drie projecten gewonnen waarbij de dorpscentra worden heringericht tot kwaliteitsvolle ruimtes die voldoen aan de hedendaagse noden en wensen. De centrumvernieuwing gebeurt in Kontich, Wechelderzande en[…]

16/08/2017 |
Antwerpse kathedraal in de schijnwerpers

Antwerpse kathedraal in de schijnwerpers

Verelst Projectontwikkeling zit op koers

Verelst Projectontwikkeling zit op koers

Blaarmeersen verwelkomt skatepark

Blaarmeersen verwelkomt skatepark

Meer artikels