Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Grootste Facq-centrum staat in Merelbeke

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Grootste Facq-centrum staat in Merelbeke

Langs de E40 in Merelbeke trekt de 300 m lange gevel van wat het grootste Facq-centrum in het land moet worden nu al de aandacht. Het toekomstige Flanders Headoffice van Facq zal een oppervlakte hebben van 30.000 m². Alle diensten van Facq, waaronder een logistiek centrum, een Collect & Go-dienst, een contactcenter, een toonzaal en een Sanicenter zullen hier bij elkaar worden gebracht. Het ontwerp is van Architectenbureau Lab, aannemer Verelst bouwt.
“De consument kan inspiratie opdoen in de toonzaal en de installateur vindt in het Sanicenter en dankzij de Collect & Go-dienst alles wat hij nodig heeft. De installateurs krijgen ook technische ondersteuning en advies bij hun projecten, eender of het nu gaat om ventilatie, geothermische energie of vloerverwarming. Onze logistieke dienst ten slotte is beschikbaar voor alle professionelen in de bouwsector”, zegt Damien Vanden Dael, algemeen directeur bij Facq.
 
De specialist in verwarming en energiebesparende oplossingen wil met dit project de professionele sanitair- en verwarmingssector nog beter van dienst zijn. Met bijna 140 jaar ervaring op de teller, wil Facq ervoor zorgen dat elke Belgische professioneel binnen maximum 30 minuten van zijn woning toegang heeft tot een Facq-Sanicenter. Het Sanicenter van Merelbeke beschikt over een voorraad van meer dan 7.000 artikels waardoor professionelen zeer snel kunnen handelen en de goederen in een mum van tijd geleverd krijgen. 
 
 
Het gebouw in Merelbeke is een slim en energiezuinig geheel met 1.932 zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse productie van 564 MWh, 51 boorgaten van 140 m diep voor geothermische energie, die 53% van de warmtebehoefte en 60% van de luchtkoelingsbehoefte produceren en 20.000 m² vloerverwarming. De gevel met zijn speciale vormgeving die doet denken aan een hogesnelheidstrein is 300 m lang, 16 m hoog en bevat ongeveer 8.000 m² glas. Het is de eerste keer in België dat de gebruikte inox façadebekleding op een dergelijke grote oppervlakte geplaatst werd. De stalen schappen in het magazijn wegen samen 1.400 ton. De goederen komen binnen en buiten via één van de twintig laaddocks. Bij de start van de activiteit zullen in het centrum 80 mensen werken.
 
Via het e-commerceplatform voor professionelen zijn alle technische fiches, prijzen, promo’s en de beschikbaarheid van de artikelen toegankelijk. Professionelen kunnen er hun bestellingen beheren, hebben toegang tot de historiek, openstaande offertes, facturen en leveringen. De Facq Pro App is steeds binnen handbereik en staat 24/7 ten dienste van installateurs. Ze hebben toegang tot alle nuttige informatie, in één klik vinden ze hun dichtstbijzijnde verkooppunt en de actuele beschikbaarheid van voorradige onderdelen. Voor dringende vragen of praktische tips volstaat het om via de app een aanvraag met foto’s ter ondersteuning te versturen naar de contactcenters.
 
Met het nieuwe centrum in Merelbeke zal Facq beschikken over drie regionale depots, waaronder ook Zaventem en Luik, vijftien toonzalen en veertig Sanicenters. Dit aantal blijft stijgen, want de komende maanden openen ook nog Sanicenters in Genk, Ieper, Oostende en Doornik. Onlangs werd ook in Eupen een toonzaal met Sanicenter in gebruik genomen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.    […]

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

Patrick Cloet overleden

Patrick Cloet overleden

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Meer artikels