Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Grootschalig renovatieproject met Vivix-gevelbekleding

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Grootschalig renovatieproject met Vivix-gevelbekleding

De binnentuin en de ING-kantoorgebouwen in Las Rozas de Madrid kregen recent een grondige opfrisbeurt. Het architectenbureau S & P Architecture & Engineering koos voor Vivix van Formica Group om de gevel te bekleden. Het grootschalige renovatieproject omvatte tevens de aanleg van een centrale vijver met daaromheen een groene patio van 15 m².

Gebrekkige ventilatie had condensvorming op de stalen structuur en de polycarbonaatpanelen over de tuin in de hand gewerkt, waardoor die uiteindelijk gingen oxideren. Het vocht had ook sporen nagelaten: de geverfde bakstenen gevel was snel beschadigd geraakt en had dringend een onderhoudsbeurt nodig. Ook de begroeiing zorgde na verloop van tijd voor te veel vochtigheid. Al die factoren samen hadden de ondergang van de tuin ingeluid.

Om de problemen aan te pakken, werd de opbouw vervangen, werd een vochtdetector geplaatst en werden grote multiplexbalken gebruikt om de zonneglaspanelen te bedekken. In het kader van de renovatie werd de kantoorgevel rond de binnentuin bekleed met Vivixpanelen in Porcelana van 8 mm dik. De keuze viel op Vivix omdat het materiaal beschermt tegen regen, overtollig vocht afvoert en gemakkelijk te onderhouden is. Enkele gevelpanelen kregen bovendien een perforatiepatroon in de kleur Clementine. Op die manier konden de merkkleuren van ING mooi in het ontwerp worden verwerkt.

De internationale Formica Group is wereldwijd marktleider in het ontwerp, de productie en de distributie van innovatieve oppervlaktematerialen voor commerciële en residentiële toepassingen. In Europa heeft Formica Group vestigingen in het Verenigd Koninkrijk (North Shields en Newton Aycliffe), Spanje (Valencia) en Finland (Kolho). Naast de architectonische panelen van Vivix bestaat het productgamma onder meer uit Formica-hogedruklaminaat (HPL), Formica Compact met laminaatkern, het gekleurde laminaat van ColorCore, DecoMetal met bladmetaal, Formica Ligna, dat hout met laminaateigenschappen gebruikt, en de gespecialiseerde dienst Younique by Formica Group voor digitale print en zeefdruk.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Publireportage

Een aluminium dakrand van Premium kwaliteit!

Roval Aluminium is marktleider op het gebied van aluminium dakranden. Niet alleen beschikt Roval over een uitgebreid assortiment standaarddakranden, maar ook over architectonische dakranden. Een van de dakranden uit het standaardassortiment is[…]

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Mechelen restaureert ’t Schipke en Hof van Busleyden

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Hoogdringende dakrestauratie nodig voor Mechelse kerk

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Gevangenis van Ieper wordt gerenoveerd en breidt uit

Meer artikels