Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groep VRD investeert in elektrische vrachtwagen van MAN

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Groep VRD investeert in elektrische vrachtwagen van MAN

Behalve in de nieuwe eTGM van MAN investeerde Groep VRD eerder reeds in de elektrische bestelwagen van MAN, de eTGE.

Groep VRD, met hoofdzetel in Temse, heeft een sterke reputatie in de transport- en logistieke sector en specialiseert zich in de distributie naar doe-het-zelfzaken in de Benelux, waarvoor het over 90 voertuigen beschikt. Groep VRD kiest hierbij, met het oog op de toekomst, resoluut voor een strategie van duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen. CEO Raoul Van Raemdonck plaatste als eerste in België een bestelling voor de volledig elektrisch aangedreven eTGM-vrachtwagen van MAN.

 

Het was op de IAA 2018 vakbeurs dat VRD voor het eerst kennismaakte met de MAN eTGM. Met de volledig elektrisch aangedreven eTGM kiest MAN bewust voor zero emission-transportoplossingen, een strategie die we ook al zagen bij de elektrische variant van de TGE-bestelwagen, de eTGE, waarvan de Groep VRD er ook al één heeft. De eTGM beschikt over liefst 12 batterijen van 18,6 kWh, geplaatst onder de cabine en langs de zijkanten van het frame.
 
Daar waar een klassieke TGM met kastopbouw, uitgerust met een reguliere verbrandingsmotor, een gemiddelde CO2-uitstoot heeft van 530,6 gram/km wordt deze uitstoot bij de eTGM gereduceerd tot letterlijk 0 gram/km. Met een autonomie van zeker 165 km en een batterijcapaciteit van minstens 70% na acht jaar mag de eTGM zonder meer een duurzame investering worden genoemd.
 
Zopas vond, geheel coronaproof, de sleuteloverhandiging plaats van de MAN eTGM aan de familie Van Raemdonck, in het bijzijn van de Belgische MAN Truck & Bus-directie en de zaakvoerders van MAN concessiehouder Garage Lockefeer uit Sint-Niklaas die de service voor zijn rekening neemt. Groep VRD is reeds geruime tijd een trouwe MAN-klant en het was dan ook een logische stap om voor MAN te kiezen in de evolutie naar elektrisch aangedreven transport en distributie.
 
“Deze elektrische vrachtwagen zal worden ingezet voor de distributie naar doe-het-zelfzaken in de regio Waasland en Klein Brabant, goed voor een traject van zowat 150km per dag, ideaal dus als je naar de autonomie kijkt. Behalve het ecologisch aspect wil VRD trouwens zijn steentje bijdragen aan de algemene veiligheid op de baan. Zo is de eTGM uitgerust met een uitgebreid camerasysteem, met niet alleen een dodehoekcamera maar tevens een achteruitrijcamera en zijcamera’s”, stelt CEO Raoul Van Raemdonck van VRD.
Een trotse familie Van Raemdonck bij de sleuteloverhandiging met vanaf l. Bart Jans (Sales Director MAN Truck & Bus), Marc De Baerdemaeker (Managing Director MAN Truck & Bus), Martine Bulckaert & Pascal Van Raemdonck (zaakvoerders Garage Lockefeer), Raoul & Liesbeth Van Raemdonck (VRD).

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel

Bedrijfswagens blijven aantrekkelijk voor personeel

De bedrijfswagen blijft een belangrijk onderdeel van het totale beloningspakket en dus een belangrijk instrument op de (verhittende) arbeidsmarkt. Maar (potentiële) werknemers zijn (nog) niet volledig gewonnen voor elektrische voertuigen.[…]

17/09/2021 | SociaalOndernemingen
Bouwvakkers mogen opnieuw samen in camionette zitten

Bouwvakkers mogen opnieuw samen in camionette zitten

Verkeerslichten geven voorrang aan Gentse en Antwerpse trams

Verkeerslichten geven voorrang aan Gentse en Antwerpse trams

Oplossing voor kabelproblemen bij elektrisch laden van auto's

Oplossing voor kabelproblemen bij elektrisch laden van auto's

Meer artikels