Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groep Versmissen stapt in asbestverwijderingsbedrijf

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Groep Versmissen stapt in asbestverwijderingsbedrijf

Het asbestverwijderingsbedrijf Perfect Finish Asbestverwijdering bvba uit Arendonk verwelkomt de Groep Versmissen uit Turnhout als partner in het bedrijf. CEO Frans Versmissen en eigenaar Lars van der Sterren zullen de asbestverwijderaar op 50/50-basis besturen. Expert Kris De Maeseneer uit Lier leidt de dagelijkse operaties.
De agenda is al behoorlijk gevuld. Het bedrijf, met thuisbasis op de Hoge Mauw in Arendonk, is onder meer aangeduid om de bekende ‘Konijnenpijp’ of Waaslandtunnel in Antwerpen te saneren.
 
“Asbestverwijdering is een snel groeiende sector. Ik ben al langer eigenaar van een asbestverwijderingsbedrijf met twee vestigingen in Nederland. Van daaruit leerde ik dat er in België nog veel ruimte is. Het aantal opdrachten zal hier nog toenemen en het aantal spelers met, naast de nodige vergunningen, ook nog de nodige kwaliteit en expertise, is eerder klein”, vertelt Lars van der Sterren van Perfect Finish Asbestverwijdering.
 
Die groei ziet ook CEO Frans Versmissen van de gelijknamige Kempense bouwgroep. “Het asbestgegeven duikt steeds meer op in onze projecten. Net omdat dit alleen maar zal toenemen, is het een goede strategie om binnen onze groep een eigen gespecialiseerde en vergunde asbestverwijderingsactiviteit te hebben. Zelf iets starten vraagt jaren om de nodige expertise en vergunningen binnen te halen. Met Perfect Finish hebben we meteen een antwoord. Zonder deze stap moeten we steeds vaker bij externen aankloppen waar je vaak in een wachtrij belandt. Nu kunnen we altijd snel schakelen. Die totaalservice is net onze sterkte”, aldus Versmissen.
 
Expertise
 
Lars van der Sterren bevestigt dat expertise een cruciaal element is. “Ik mag zeggen dat wij de asbestproblematiek uitstekend beheersen en aantoonbaar de beste resultaten garanderen. Het woord ‘perfect’ zit niet toevallig in onze naam. In onze delicate sector kan je geen bedrijf uitbouwen als je geen perfectie garandeert. In Nederland boeken we sterke resultaten met uitstekende inspectierapporten. In België ondervonden we echter dat ons netwerk niet fijn genoeg is om stabiele groei te realiseren. De Groep Versmissen heeft wel de juiste contacten”, zegt van der Sterren.
 
Frans Versmissen wijst er op dat de Kempens-Nederlandse samenwerking het beste van twee werelden bundelt. “We hebben beiden een no-nonsense cultuur in een bedrijf met een familiaal karakter. Op die basis vormen we een ‘perfect match’.  Lars brengt niet alleen een pak kennis en ervaring mee. Hij heeft ook een sterke reputatie uitgebouwd bij de talloze instanties die de sector controleren. Wij zorgen aan onze kant voor de contacten en de contracten”, aldus de CEO.
 
Medewerkers
 
Ondernemen in asbestverwijdering is geen evidentie. “Niet zozeer omdat asbest zo’n gevaarlijk goedje is. Wij weten perfect hoe we op de bouwwerven moeten werken. Met Kris De Maeseneer hebben we één van de sterkte experts in Vlaanderen aan boord. Maar de goede medewerkers vinden voor die werven, dat is hét grote probleem”, zeggen beide ondernemers.
“Het moeten mensen zijn die hun hoofd bij een gevaarlijke job houden en dat in complexe situaties. De omstandigheden zijn ook vaak niet evident. Het is binnen en buiten fysiek werk doen, in soms extreem weer, onder strakke voorschriften. Het duurt een jaar voor mensen het allemaal echt in de vingers hebben. Velen zijn dan al afgehaakt, ook is de verloning behoorlijk voor arbeid die geen scholing vereist”, beaamt expert Kris De Maeseneer.
 
Net die complexe arbeidsmarkt maakt dat de ambities van beide ondernemers voorzichtig zijn. “We werken nu met vier medewerkers. We willen groeien, maar op het juiste ritme. We moeten onze klanten een correcte prestatie kunnen garanderen. Dat kan je niet als je te snel wil groeien. Dan mis je stabiliteit en kwaliteit. Zoiets loopt in deze sector niet goed af”, besluiten Frans Versmissen en Lars van der Sterren.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels