Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groep Versluys wordt enige eigenaar van site Oosteroever

Gerelateerde onderwerpen :

Groep Versluys wordt enige eigenaar van site Oosteroever

De Groep Versluys, met als aandeelhouders Bart Versluys en Marc Coucke, neemt het belang van 50% van BPI/CFE over in de projectontwikkelingssite Oosteroever. De Groep Versluys wordt zo de enige eigenaar van de nieuwe residentiële projectontwikkelingssite in de haven van Oostende. De prijs voor deze transactie bedraagt 24 miljoen €. Na zeven jaren van samenwerking wil Groep Versluys de site Oosteroever zelf voort ontwikkelen en commercialiseren.

“We hadden in 2010 beslist om mee te werken aan de stedelijke uitbreiding van de stad Oostende door deel te nemen aan twee pps-projecten (Baelskaai en Vuurtorendok). Daardoor lag het voor BPI voor de hand om samen te werken met de Groep Versluys. De Groep Versluys heeft een zeer goede kennis van de lokale markt. Langs onze zijde beschikten wij over verschillende expertises: de ervaring met grote stedelijke ontwikkelingen waaronder één aan de kust (La Réserve in Knokke), de kennis van ons aannemingsbedrijf MBG in de constructie van torengebouwen en een bijzondere financiële soliditeit dankzij ons beursgenoteerd moederbedrijf CFE”, stelt ceo Jacques Lefèvre van BPI.

“Los van het feit dat onze wegen voor dit project scheiden, ben ik ervan overtuigd dat Groep Versluys in de nabije toekomst, als de kans zich voordoet, met veel plezier opnieuw zal samenwerken met het multidisciplinaire team van BPI en CFE”, besluit Bart Versluys.

Het project Oosteroever is een totaalproject waarbij het historische havengebied in Oostende via reconversie wordt omgevormd tot een trendy woonwijk met een duizendtal nieuwe woningen en bijhorende winkels. Eind 2013 werden de bouwwerkzaamheden gestart. Verschillende deelfasen zijn reeds uitgevoerd. Een honderdtal appartementen in Baelskaai 12 en Victoria zijn reeds definitief opgeleverd. De ruwbouwwerken van een zestigtal appartementen verspreid over Baelskaai 8 en Oostkaai 11 lopen. Groep Versluys hoopt nog vóór de zomer de voorverkoop te kunnen starten van de iconische Ensor Tower.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven dient bezwaarschrift in tegen Broeklin

Leuven dient bezwaarschrift in tegen Broeklin

Het Leuvense stadsbestuur diende zopas een bezwaarschrift in tegen het Broeklin-project in Machelen. Dit is een grootschalig bouwproject van 153.250 m² verhuurbare oppervlakte, waarvan 55.000 m² voor kleinhandel. Het is de opvolger van[…]

28/01/2021 | LeuvenUplace
Vorsselmans werkt mee aan Wonderwoods Utrecht

Vorsselmans werkt mee aan Wonderwoods Utrecht

Aangepaste plannen maken van woonproject in Beaulieuwijk het groenste van Machelen

Aangepaste plannen maken van woonproject in Beaulieuwijk het groenste van Machelen

Vandenbussche bouwt nieuwe basissschool in Beernem

Vandenbussche bouwt nieuwe basissschool in Beernem

Meer artikels