Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groep Van Roey neemt Alfa uit Lokeren over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Groep Van Roey neemt Alfa uit Lokeren over

Vanaf l.: Nancy Vervoort, Geert Verachtert, Philippe Spruyt, Marc Debou, Eddy Cox en Inge Plancke.

Groep Van Roey neemt alle aandelen over van de Lokerse Alfa Group die met haar bedrijven Alfa Technical Installations, Alfa Cooling Technics en Alfa Technical Services een belangrijke speler is in het aanbieden van totaaloplossingen voor technische installaties in de industrie- en kantorenmarkt. Door de overname verwerft Groep Van Roey een sterke positie in deze sector.
Groep Van Roey biedt totaaloplossingen aan voor de creatie van leefbare en  duurzame gebouwen. Om de klimaatdoelstellingen te halen zal het correct ontwerpen, engineeren, inregelen en onderhouden van de technische installatie nog belangrijker worden. Deze installatie bepaalt in grote mate de operationele kost, bestaande uit de investerings-, onderhouds- en energiekost, van het gebouw, maar is tevens de cruciale factor in het verkrijgen van een aangenaam binnenklimaat en comfort voor de gebruiker van het gebouw.
 
“Het strategische belang van complexe technische installaties in de nieuwbouw- en energierenovatiemarkt maakte het voor Groep Van Roey noodzakelijk om, naast de structurele samenwerking met strategische partners, deze kennis ook intern op te bouwen. Zo kunnen we ons aanbod nog beter afstemmen op de noden en behoeften van de markt. De expertise die de bedrijven van Alfa hierin hebben opgebouwd biedt dan ook een perfecte aanvulling op de reeds aanwezige kennis in de groep”, zegt Eddy Cox, gedelegeerd bestuurder van Groep Van Roey.
 
Om die expertise te verwerven ging Groep Van Roey op zoek naar potentiële kandidaten met een gemeenschappelijk visie en cultuur. De lokale verankering, de familiale cultuur, het ondernemerschap en persoonlijk contact met de klanten in de Alfa Group wil Groep Van Roey ten volle benutten door de dagelijkse leiding in handen van het huidige management te laten. Zo blijft de continuïteit van de activiteiten en de geleverde kwaliteit naar de klanten verzekerd en kan de ingezette koers verder worden gevolgd.
 
“We hebben de voorbije jaren een mooie groei gerealiseerd met de drie bedrijven en hebben met de overname door Groep Van Roey een sterke aandeelhouder gevonden die de verdere professionalisering van de bedrijven kan ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat deze overname belangrijke schaalvoordelen en synergiën voor de bedrijven zal opleveren zodat de toekomst van de bedrijven, hun activiteiten en personeel verzekerd is”, zeggen Philippe Spruyt en Marc Debou, gedelegeerd bestuurders van Alfa Group.
 
De Belgische familiale Groep Van Roey bestaat uit tien bedrijven. De klasse 8-aannemers Van Roey, vanhout.pro, Algemene Bouw Maes en Artem zijn toonaangevend in algemene en industriële bouwprojecten. vanhout.pro verzorgt ook totaal interieuropdrachten en produceert het maatmeubilair in eigen atelier. De toeleveranciers Staalbeton en Architon leveren betonstaal, metaalschrijnwerk, architectonisch beton en structurele prefabbeton.
 
Van Roey Vastgoed is actief in de residentiële en professionele projectontwikkeling. Sportoase ontwikkelt en exploiteert multifunctionele sport- en recreatiecentra. Van Roey Services wil eigenaars en gebruikers van gebouwen maximaal ontzorgen door de operationele kosten en de leefbaarheid te optimaliseren over de hele levenscyclus van een gebouw. IFTech tenslotte is de marktleider in België voor het ontwerpen, bouwen, installeren en onderhouden van geothermische energiecentrales.
 
Alfa Technical Installations is een ervaren engineering en installatiebedrijf voor technische installaties (hvac, gebouwbeheersystemen, elektriciteit, industriële piping en sanitaire installaties) op de professionele en industriële markt. Alfa Cooling Technics legt zich toe op de koeltechniek binnen hvac installaties, vrv-installaties, coldrooms en warmtepompen. Alfa Technical Services levert een compleet dienstenpakket in de nazorg en het onderhoud van technische en hvac-installaties (beheer en onderhoud van airco, verwarming, ventilatie, klimaatregeling, koeling, brandbeveiliging, elektriciteit, sanitair en piping).
 
 
Op de foto vanaf l.: Nancy Vervoort, Geert Verachtert, Philippe Spruyt, Marc Debou, Eddy Cox en Inge Plancke.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels