Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groep Van Roey en Thomas More werken samen aan bouwopleiding

Gerelateerde onderwerpen :

,
Groep Van Roey en Thomas More werken samen aan bouwopleiding

Groep Van Roey uit Rijkevorsel en de hogeschool Thomas More gaan een wederzijds engagement aan voor een structurele en duurzame samenwerking inzake bouwopleidingen.  Het samenwerkingsverband ‘Partners in education’ werd vorige vrijdag ondertekend tijdens een VOKA-ontbijtsessie voor bouwbedrijven.

“Het onderwijs en het bedrijfsleven moeten intens samenwerken, zeker in tijden van transformatie en nu alles heel snel gaat. Het is van groot belang dat hogescholen vandaag de juiste profielen vormen om ze morgen met meerwaarde in de bouwsector in te zetten”, zegt Ronny Van Doninck, technisch directeur van Bouwbedrijf Van Roey.

Groep Van Roey wil haar maatschappelijk engagement concreet maken en tekent voor een vaste samenwerking met Thomas More. Het Partner in education-traject wordt onderschreven voor Van Roey, Vanhout.pro, Artem, Architon en Staalbeton, vijf bouwbedrijven die werken onder de koepel van de bouwgroep. Thomas More verbindt zich met bedrijven voor een vaste structurele en duurzame relatie.

“Wij zoeken bedrijven die willen participeren in ons kernproces en die recht naar ons hart gaan. Beide partners, zowel de hogeschool als het bedrijf, moeten er beter van worden”, verklaart Inge Tyskens van de opleiding Bouw.

BIM

De samenwerking tussen Thomas More en Van Roey focust op een versnelde invoering van de digitalisering op en naast de bouwwerf. De hogeschool en het bedrijf hebben de weg geëffend voor BIM in de bouwopleiding. Een Building Information Model klaart alle aspecten van een bouwproject vooraf uit. BIM werkt met een 3D-model waarin men alle bouwelementen modelleert en koppelt aan technische bouwinformatie.

De Vierde Industriële Revolutie in de bouw gaat trouwens onverminderd voort: virtueel bouwen, betonprinten, virtual reality en lean bouwen, … zijn allemaal ‘hot topics’ in de bouwopleiding van Thomas More. Groep Van Roey gaat de hogeschool helpen om deze innovaties in het onderwijs te versnellen. Daarnaast biedt het bouwbedrijf de toekomstige bachelors in de bouw leerkansen op bouwwerven, tijdens bedrijfsbezoeken en met stageplaatsen en meelooptrajecten.

De Partner in Education-overeenkomst werd op vrijdag 27 april ondertekend tijdens een ontbijtsessie voor bouwbedrijven, georganiseerd door VOKA en Thomas More. De mensen van de bouwbedrijven leerden hoe ze medewerkers kunnen aantrekken en versterken met een combinatie van een job in een bouwbedrijf en een studie in het hoger onderwijs.

Met het Open Hoger Onderwijs-traject van de opleiding Bouw heeft Thomas More een uniek concept in huis om de combinatie werken en studeren mogelijk te maken. Nieuwe of ervaren medewerkers met talent en goesting kunnen met een extra diploma doorstromen in de bouwonderneming.

Een student Open Hoger Onderwijs Bouw combineert deeltijds werken met deeltijds studeren. Hij of zij kan zich op eigen tempo voorbereiden op de evaluatiemomenten. Vakken met begeleiding tijdens lesuren, projectonderwijs en zelfstudie geven het Open Hoger Onderwijs een uniek karakter. Docenten met jarenlange bouwervaring zorgen voor de professionele begeleiding. De studenten van de OHO-Bachelor in de Bouw vertelden tijdens de ontbijtsessie hoe zij de opleiding en de combinatie van werken en studeren beleven.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Syntra Vlaanderen wordt opgeheven

Syntra Vlaanderen wordt opgeheven

De Vlaamse regering heeft het Agentschap voor Ondernemersvorming Syntra Vlaanderen stopgezet. De diensten van Syntra worden overgeheveld naar drie andere organisaties zodat de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd blijft.  […]

18/01/2021 | VakopleidingVDAB
Nieuw online opleidingsplatform voor architecten

Nieuw online opleidingsplatform voor architecten

Nieuwe methode om verf te testen

Nieuwe methode om verf te testen

Brussel wil 600 bouwbedrijven steunen bij transitie naar circulair bedrijfsmodel

Brussel wil 600 bouwbedrijven steunen bij transitie naar circulair bedrijfsmodel

Meer artikels