Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groep Stihl presenteert nieuwe machines

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Groep Stihl presenteert nieuwe machines

De Groep Stihl realiseerde in de periode van januari tot augustus een omzet van 2,8 miljard €. Dat is een groei met 6,1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zonder de invloeden van de fluctuerende wisselkoersen zou de groei 4,8% bedragen. Aansluitend op de presentatie van de omzetcijfers stelde Stihl verschillende nieuwe producten voor.

“De omzetstijging is vooral het gevolg van een grotere vraag naar duurdere producten. De totale verkoop per eenheid was minder dynamisch. Desondanks zijn we erin geslaagd om onze marktaandelen in het benzinesegment te vergroten”, aldus Bertram Kandziora, voorzitter van de raad van bestuur van Stihl.
 
De verkoop van accumachines groeide met dubbele cijfers, maar de vraag naar benzineproducten daalde licht. “We zijn vastbesloten om de ontwikkeling van benzinemachines voort te zetten en tegelijkertijd de ontwikkeling van accuproducten te versnellen”, benadrukte Kandziora. De verkoop werd nadelig beïnvloed door de ongunstige weersomstandigheden in een aantal belangrijke regio's, waar de temperatuur zeer hoog was en er weinig neerslag viel, naast de moeilijke economische situatie en de handelsbelemmeringen op wereldvlak. 
 
 
Vele dealers hadden nog steeds grote voorraden van het voorgaande jaar, wat dit jaar zorgde voor eerder gematigde bestellingen. In Latijns-Amerika wil de onderneming haar verkoopactiviteiten voort uitbreiden. Stihl opent in 2020 een eigen verkoopmaatschappij in Peru. Op 31 augustus had Stihl wereldwijd 16.823 medewerkers in dienst. 

Bladblazers

Aan het assortiment bladblazers van Stihl werden drie krachtige modellen toegevoegd aan. De BR 800 C-E, met een blaaskracht van 41 newton en de 4-Mix-motor met een hoger vermogen van 3,2 kW, is het nieuwe paradepaardje in het aanbod van benzineblazers. De innovatieve zijdelingse start zorgt ervoor dat de gebruiker de motor na een korte pauze gemakkelijk opnieuw kan starten zonder dat hij de machine van de rug moet halen. De professionele bladblazer is bijzonder geschikt voor landschapstuiniers en gemeentelijke reinigingswerkzaamheden.
 
Het accusegment werd uitgebreid met twee handgedragen bladblazers, de BGA 200 en de BGA 86. Ze zijn relatief stil en kunnen ook in geluidsgevoelige ruimten onbeperkt gebruikt worden. De BGA 200, met een blaaskracht van 21 newton, is geschikt voor het reinigen van grote oppervlakken en is verkrijgbaar vanaf mei 2020. De BGA 86 heeft een blaaskracht van 15 newton en is tot 50% krachtiger dan de BGA 85. Deze machine is verkrijgbaar vanaf februari 2020.

Snoeizaag

De accusnoeizaag Stihl GTA 26 is een innovatieve, veelzijdige snoeimachine voor tuineigenaren, die vanaf november 2019 leverbaar is. Het 10 cm lange zaagblad en de zaagketting zijn geschikt om takken met een kleine diameter te snoeien en houten plankjes te zagen. De GTA 26 heeft een wisselaccu van 10,8 V. De machine maakt deel uit van het nieuwe Stihl AS accusysteem voor het onderhoud van privétuinen. Naast de accusnoeizaag omvat dit systeem ook de nieuwe accugras- en buxusschaar HSA 26, die in februari 2020 op de markt komt.

Kettingzaag

De nieuwe MSA 220 C-B is de krachtigste kettingzaag uit de accuportfolio en is reeds verkrijgbaar. Met haar hoge kettingsnelheid is ze bijzonder geschikt voor houtonderhoud, houtconstructies en het zagen en verwerken van hout met een kleine diameter. De derde generatie van de MS 261 C-M benzinekettingzaag is begin 2020 verkrijgbaar. Ze heeft 20% meer zaagcapaciteit, hoewel haar totale gewicht verminderd is. Na een uitgebreide make-over wordt de machine geleverd met een geoptimaliseerde motor en een nieuwe zaaggarnituur.

Robotmaaiers

De iMow-robotmaaiers van de serie 4 en 6 zijn nog slimmer geworden en kunnen nu met de iMow App via een smartwatch worden bediend. Nieuw is ook de mogelijkheid om de iMow’s te integreren in de domotica met het Innogy Smart-Home systeem. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om een handige spraakbesturing te gebruiken met Amazon Alexa.
 
De RMA 765 V is een professionele accugrasmaaier voor de tuinbouw, het landschapsonderhoud en de gemeenten. De robuuste grasmaaier, verkrijgbaar voor het seizoen 2020, is voorzien van een duurzame behuizing van gegoten aluminium met polymeerinzet en heeft een maaibreedte van 63 cm.

Onkruidverwijderaar

De Stihl RG onkruidverwijderaar, die nu al verkrijgbaar is, biedt hoveniers, wegonderhoudsploegen en landschapsarchitecten een nieuw hulpmiddel voor de verwijdering van onkruid met bosmaaiers, zonder wegslingerende steentjes. De maaimachine wordt geleverd als een verwisselbaar aanbouwdeel en heeft in tegenstelling tot roterende maaidraden en metalen gereedschappen, twee contra-roterende, oscillerende messen. Ze verminderen het risico op materiële schade door wegvliegende steentjes of grind.
 
Ten slotte heeft Stihl een nieuwe merkshop opgericht. In de zeven collecties (Heritage, Home, Urban, Wild Kids, Nature, Timbersports Fan en Stihl Fan) vinden klanten en fans van het bedrijf kleding, speelgoed, historische schaalmodellen en verzamelobjecten. Geen enkel artikel is massaproductie, alles wordt speciaal voor de merkshop gemaakt. De artikelen waren vroeger alleen te koop in Duitsland en Oostenrijk, maar zijn nu ook verkrijgbaar bij erkende dealers in andere landen en online. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels