Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groep rond Econopolis verwerft Studax

Gerelateerde onderwerpen :

Groep rond Econopolis verwerft Studax

Construction & Investment Partners nv (CIP) heeft een overeenkomst bereikt met een groep investeerders begeleid door Econopolis over de verwerving van de studentenresidentie Studax die wordt gebouwd aan het Leuvense station. De toren, gesitueerd op de zogenaamde Kop van Kessel-Lo, is goed voor 292 studentenkamers. CIP nv staat in voor de volledige ontwikkeling van deze site, die o.m. ook het Park Inn hotel, het Ibis budgethotel, de kantoren van o.a. Deloitte, ACV-ACW, Riziv, de woonprojecten City Gate en City Square en een publieke ondergrondse parking met 700 plaatsen omvat.

De studentenresidentie Studax vormt het sluitstuk van deze ontwikkeling, samen met het appartementencomplex Mesos waaraan de werken inmiddels zijn begonnen. Mesos is een woonproject met 33 appartementen verspreid over zeven verdiepingen. Op het gelijkvloers komen vier handelsruimtes.

De Mesos-toren wordt gerealiseerd bovenop de ondergrondse parking. De oppervlakte van de appartementen gaat van 64 tot 130 m². De woningen beschikken over één, twee of drie slaapkamers en kijken uit op de stad of op de groene rand. Elk appartement heeft een ruime open leefruimte, een ingerichte keuken, een badkamer, hoge plafonds, veel lichtinval en een eigen terras.

Voor Studax werd een huurovereenkomst voor 27 jaar afgesloten met de KU Leuven, waarbij de universiteit zal instaan voor het beheer en de verhuur van de kamers. De oplevering van het complex is voorzien in het tweede kwartaal van 2016. Een modelkamer zal te bezichtigen zijn vanaf mei 2016, vóór de eerste verhuur van het academiejaar 2016-2017.

Belle Vue

Binnenkort plant de stad Leuven op deze site nog het nieuwe park Belle Vue. De toekomstige bewoners en gebruikers van Mesos zullen uitkijken op dat park. Met park Belle Vue worden alle werkzaamheden rond de Leuvense heraangelegde stationsomgeving voltooid. In het gebied tussen de Karel Schurmansstraat en de Koning Albertlaan komt een lang maar smal park. Fietsers worden naar een aangenaam en veilig parcours in de richting van het spoorwegtalud geleid. De bewoners krijgen een aangename groene buffer en de automobilist een vlottere en landschappelijk interessante doorgang. Ook de verkeerssituatie in de achterliggende wijken zal wijzigen.

De oplevering van het complex is voorzien in het tweede kwartaal van 2016.

Een prominent onderdeel van park Belle Vue wordt een woongebouw met 157 studentenkamers. Door zijn inplanting krijgt het gebouw vier voorgevels. Per verdieping bevinden zich op de twee hoeken van het gebouw de gemeenschappelijke keukens met een bijhorend terras. Dit geeft het volume twee transparante smalle kopgevels met uitzicht op de Tiensesteenweg en aan de andere zijde het park Belle Vue. Er zal gebruik worden gemaakt van groene geprefabriceerde betonnen gevelelementen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

De Wapper wordt heraangelegd als stadsplein

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Vergunning voor containerterminal Port of Limburg

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Bibliotheek maakt plaats voor 22 woningen

Meer artikels