Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groep rond Econopolis verwerft Studax

Gerelateerde onderwerpen :

Groep rond Econopolis verwerft Studax

Construction & Investment Partners nv (CIP) heeft een overeenkomst bereikt met een groep investeerders begeleid door Econopolis over de verwerving van de studentenresidentie Studax die wordt gebouwd aan het Leuvense station. De toren, gesitueerd op de zogenaamde Kop van Kessel-Lo, is goed voor 292 studentenkamers. CIP nv staat in voor de volledige ontwikkeling van deze site, die o.m. ook het Park Inn hotel, het Ibis budgethotel, de kantoren van o.a. Deloitte, ACV-ACW, Riziv, de woonprojecten City Gate en City Square en een publieke ondergrondse parking met 700 plaatsen omvat.

De studentenresidentie Studax vormt het sluitstuk van deze ontwikkeling, samen met het appartementencomplex Mesos waaraan de werken inmiddels zijn begonnen. Mesos is een woonproject met 33 appartementen verspreid over zeven verdiepingen. Op het gelijkvloers komen vier handelsruimtes.

De Mesos-toren wordt gerealiseerd bovenop de ondergrondse parking. De oppervlakte van de appartementen gaat van 64 tot 130 m². De woningen beschikken over één, twee of drie slaapkamers en kijken uit op de stad of op de groene rand. Elk appartement heeft een ruime open leefruimte, een ingerichte keuken, een badkamer, hoge plafonds, veel lichtinval en een eigen terras.

Voor Studax werd een huurovereenkomst voor 27 jaar afgesloten met de KU Leuven, waarbij de universiteit zal instaan voor het beheer en de verhuur van de kamers. De oplevering van het complex is voorzien in het tweede kwartaal van 2016. Een modelkamer zal te bezichtigen zijn vanaf mei 2016, vóór de eerste verhuur van het academiejaar 2016-2017.

Belle Vue

Binnenkort plant de stad Leuven op deze site nog het nieuwe park Belle Vue. De toekomstige bewoners en gebruikers van Mesos zullen uitkijken op dat park. Met park Belle Vue worden alle werkzaamheden rond de Leuvense heraangelegde stationsomgeving voltooid. In het gebied tussen de Karel Schurmansstraat en de Koning Albertlaan komt een lang maar smal park. Fietsers worden naar een aangenaam en veilig parcours in de richting van het spoorwegtalud geleid. De bewoners krijgen een aangename groene buffer en de automobilist een vlottere en landschappelijk interessante doorgang. Ook de verkeerssituatie in de achterliggende wijken zal wijzigen.

De oplevering van het complex is voorzien in het tweede kwartaal van 2016.

Een prominent onderdeel van park Belle Vue wordt een woongebouw met 157 studentenkamers. Door zijn inplanting krijgt het gebouw vier voorgevels. Per verdieping bevinden zich op de twee hoeken van het gebouw de gemeenschappelijke keukens met een bijhorend terras. Dit geeft het volume twee transparante smalle kopgevels met uitzicht op de Tiensesteenweg en aan de andere zijde het park Belle Vue. Er zal gebruik worden gemaakt van groene geprefabriceerde betonnen gevelelementen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Meer dan een jaar nu al betrekken de zowat 300 leerlingen, leraars en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school, maar wilde omwille van het pedagogische concept[…]

27/02/2021 | ScholenAkoestiek
Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Meer artikels