Volg Bouwkroniek

Abonneer u Aanmelden

Groep Heylen investeert in Gentse haven

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Groep Heylen investeert in Gentse haven

© 2017 © www.fotovanhuffel.be

Vastgoedinvesteerder Groep Heylen uit Herentals wil in de haven van Gent terreinen ontwikkelen om er logistieke activiteiten op te zetten. Hiervoor werd zopas een overeenkomst getekend met het Havenbedrijf Gent.

Het gaat om een stuk grond van 25 ha op het nieuwe bedrijventerrein Rieme-Noord langs de R4-West, de ring rond de Gentse haven. Heylen is het eerste bedrijf dat hier aan de slag gaat. Met dit project gaat een investering van meer dan 90 miljoen € gepaard. Op termijn kunnen hier meer dan 400 jobs bijkomen.

Heylen wil een groot logistiek complex realiseren volgens de zogeheten campusgedachte. Dit betekent de inplanting van aaneengesloten magazijnen binnen een grootschalig project van 150.000 m², wat de mogelijkheid biedt om stelselmatig uit te breiden. De bouwaanvraag werd reeds ingediend. De bouw van de eerste magazijnen start zodra alle vergunningen in orde zijn en de nodige commerciële afspraken gemaakt zijn. Er lopen momenteel verschillende gesprekken met geïnteresseerde partijen.

De Groep Heylen ziet potentieel in de verdere ontwikkeling van haar activiteiten in de Gentse haven omwille van de gunstige ligging van Gent. De terreinen zijn rechtstreeks ontsloten via de aanpalende R4-West, die aansluit op de kruising van de E17/E40 en de E34. Het Havenbedrijf Gent ziet de nieuwe activiteiten van Groep Heylen graag komen. Deze investering sluit immers aan bij de verdere ontwikkeling van de haven op het vlak van arbeidsintensieve distributie en logistiek. Het Havenbedrijf zet bovendien ook in op het aantrekken van hoogwaardig logistiek vastgoed.

Groep Heylen is een Belgische industriële holding met wortels in Herentals die investeert in ondernemingen en die vastgoed ontwikkelt. Daarbij is de creatieve meerwaarde (architectonisch, ecologisch, economisch, maatschappelijk en technologisch) maatgevend. De groep is actief in België, het Groothertogdom Luxemburg, Nederland, Duitsland, Italië en Finland.

 
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Roeselare-8800

De Mandel Cvba

Assenede-9960

Gemeente Assenede

Meest aanbevolen artikels

Caterpillar heeft nieuwe generatie graafmachines van 20 ton

Caterpillar heeft nieuwe generatie graafmachines van 20 ton

Caterpillar komt binnenkort op de markt met een nieuwe generatie van hydraulische 20-tons graafmachines. De reeks heeft de 320 (foto) als vlaggenschip, met daarnaast de 320 GC als basisversie en de 323 als de net iets krachtigere variant. De[…]

Basisschool GO! behaaglijk warm dankzij Remeha cascadeopstelling

Publireportage

Basisschool GO! behaaglijk warm dankzij Remeha cascadeopstelling

Eerste test met zelfrijdend busje in België

Eerste test met zelfrijdend busje in België

‘Sluitsteen 2017’ voor het agentschap Facilitair Bedrijf

‘Sluitsteen 2017’ voor het agentschap Facilitair Bedrijf

Meer artikels