Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groeneveld toont nieuwe OnePlus

Groeneveld Lubrication Solutions toont op de Bauma de nieuwe EcoPlus met cartridge concept en de OnePlus New Generation, met unieke volgzuiger en eenvoudig instelbare smeerduur en -interval. Groeneveld Lubrication Solutions is wereldwijd één van de grotere leveranciers van automatische smeersystemen. De onderneming ziet in de wereld van grondverzet- en bouwmaterieel overigens een sterk groeiende vraag naar automatische smeersystemen. Maar ook de andere Groeneveld-producten, zoals de Oilmaster en het Greensight Obstacle Detection System, kunnen zich in een toenemende marktvraag verheugen.

De EcoPlus is een kleine progressieve pomp met 2-vet-cartridge en touch display. De OnePlus New Generation (foto) heeft zoals alle navulbare Groeneveld-pompen een volgzuiger, waardoor het reservoir altijd schoon blijft en het vetniveau goed zichtbaar is. Smeerinterval en dosering zijn bij de nieuwe OnePlus eenvoudig in te stellen met twee van buitenaf bereikbare draaischakelaars.

De Oilmaster, aanvankelijk ontwikkeld voor het wegtransport en openbaar vervoer, wordt ook steeds vaker toegepast op power packs, grondverzetmaterieel en generatorsets. Speciaal voor deze zwaardere inzet ontwikkelde Groeneveld een Heavy Duty Oilmaster met een aluminium reservoir van 15 l. Het geavanceerde oliebeheersysteem van Groeneveld zorgt ervoor dat de motorolie altijd exact op het juiste niveau staat. Niet te laag, wat dure motorschade tot gevolg kan hebben, maar zeker ook niet te hoog, wat tot excessief olieverbruik, olielekkages langs keerringen en pakkingen en zelfs beschadiging van uitlaatgasnabehandeling-installaties kan leiden. Bovendien vermindert de Oilmaster de kans dat een verkeerde motorolie wordt bijgevuld.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst