Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groene vooruitzichten

Vaillant legt zich toe op systemen die gebruik maken van hernieuwbare energie, co-generatie en hybride technieken. De producten worden vervaardigd vanuit een 'zero vervuiling en 100% recycling'-filosofie. Om haar ecologische voetafdruk te verminderen, legde de groep zichzelf doelstellingen 2020 (ten opzichte van 2010) op, zoals + 20% energie-efficiëntie, - 20% CO²-uitstoot, - 20% waterverbruik en - 20% afval.

Opslagtechnologie en intelligente energienetwerken zijn andere denkpistes. In het eerste geval constateert Vaillant dat niet enkel zonnetechnologie of co-generatie milieuvriendelijk is. Wind- en waterkrachtenergie zijn dat ook, ook al zijn ze niet altijd voorhanden op het ogenblik waarop men ze nodig heeft. De uitdaging bestaat er dus in de kloof te dichten tussen het ogenblik waarop de energie geproduceerd wordt en het ogenblik waarop ze gebruikt wordt. In de toekomst zullen nieuwe technologieën en procedés, zoals latente warmte of opslag van elektriciteit, het mogelijk maken die energie op te slaan in beperkte ruimtes, ook over een lange periode.

Van hun kant zullen de intelligente energienetwerken erover waken dat elektrische systemen en apparaten zoals warmtepompen of wasmachines onderling communiceren, opdat de beschikbare energie zou goed mogelijk benut zou worden. In de woning zullen de domotica-elementen dus permanent in contact staan met elkaar, maar ook met de gebruikers en de dienstverleners. In de toekomst zullen diagnose en optimalisering van de parameters van een verwarmingssysteem door het dienstverlenende bedrijf bijgevolg virtueel kunnen gebeuren, zonder geografische beperkingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv, algemeen aannemer uit de omgeving van Leuven, is een familiaal bedrijf, gespecialiseerd in nieuwbouw en  renovatiewerken, erkend aannemer klasse 6 met meer dan 50 jaar ervaring. Werft aan ten gevolge expansie[…]

23/05/2022 |
Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën