Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Groen licht voor vier grote restauratieprojecten in Antwerpen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Groen licht voor vier grote restauratieprojecten in Antwerpen

Het Sint-Jan-Berchmanscollege in Antwerpen.

© Jo Braeken, Onroerend Erfgoed Vlaanderen

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor vier grote restauratieprojecten in Antwerpen. De Vlaamse overheid geeft hiervoor een subsidie van in totaal 3.806.589,35.

De daken van het Sint-Jan-Berchmanscollege in Antwerpen worden gerestaureerd. De werken voorzien een duurzaam herstel en de gedeeltelijke reconstructie waar noodzakelijk. Het gevelvoegwerk en het gevelmetselwerk worden gerestaureerd, net als natuurstenen elementen zoals de dekstenen. Het houten daktimmerwerk wordt gecontroleerd en gerestaureerd waarbij slechte delen worden gerestaureerd en lacunes worden opgevuld. 
 
De dakbebording wordt aangevuld en men zal van de gelegenheid gebruikmaken om de daken te isoleren. De leien worden vernieuwd. Ook worden de dakkapellen opgeknapt; het schrijnwerk wordt gedeeltelijk gereconstrueerd. Naast herstel van de binnenafwerking worden ook de nodige schilderwerken van schrijnwerk, kroonlijsten en interieur uitgevoerd. Voor deze restauratie is een premie van 790.788,29 euro toegekend.  

Geel

Het interieur van de Sint-Amanduskerk in Geel wordt opgeknapt, de werken zijn al gestart. De muren worden geïnjecteerd tegen opstijgend vocht, het zeer waardevolle houten meubilair krijgt een houtwormbehandeling en het pleister- en schilderwerk wordt ontzilt en hersteld. Ook worden onder meer de vloeren en de klokkenstoel hersteld. Voor de restauratie van het interieur is een premie van 1.118.698,24 euro toegekend.

Zandhoven

Het Kerk- en Armenhuis Pulderbos in Zandhoven wordt volledig gerestaureerd zodat het nadien in gebruik genomen kan worden als woning. De volgende werken worden uitgevoerd: stabiliteitswerken, dakwerken, vloeren en muren worden aangevuld en gerestaureerd. Het buiten- en binnenschrijnwerk wordt hermaakt. Voor de restauratie is een premie van 250.800,66 euro toegekend.  

Arendonk

De Onze-Lieve-Vrouwkerk en Sint-Job in Arendonk wordt gerestaureerd. De gevels en de goten worden opgeknapt, net als de glasramen. Die laatste krijgen ook voorzetbeglazing. Het hekwerk wordt gerestaureerd en herplaatst. Voor de restauratie is een premie van 1.646.302,16 euro toegekend.   
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

De Damiaansite, gelegen voorbij de Sint-Antoniuskapel op het Pater Damiaanplein ligt enigszins verborgen in hartje Leuven. Achter de historische gevels langs het Damiaanplein, de Ramberg en de Sint-Antoniusberg gaan een klooster met een[…]

Renovatie Leuvense poort in Tervuren start in 2024

Renovatie Leuvense poort in Tervuren start in 2024

Brussel koopt art-nouveaukantoor Hotel van Eetvelde

Brussel koopt art-nouveaukantoor Hotel van Eetvelde

Ringoven van Ninove: één van de laatste getuigen van de baksteennijverheid Vlaamse leemstreek

Ringoven van Ninove: één van de laatste getuigen van de baksteennijverheid Vlaamse leemstreek

Meer artikels